Recepti 13. listopada 2014.

Crveni grah s rižom i mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedan recept s grahom neuobičajen za naše prostore

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 419

Potrebno vam je

  • 500 g grah,crveni
  • 500 g svinjska nogica
  • 0.75 g sol
  • 4 šalica voda
  • 2 mala žlica ulje suncokretovo
  • 6 režanj češnjak
  • 1 šalica luk ,crveni
  • 1 mala žlica sušeni timijan
  • lovorov list
  • 0.50 mala žlica papar
  • 4 žlica riža, polirana (ili brašno )

Priprema

  1. Grah namočite preko noći. Sutradan stavite grah u veliki lonac.
  2. Ulijte toliko vode da prelazi grah oko dva cm. Pustite da zakuha te neka kuha još oko dvije minute. Maknite s vatre, poklopite i ostavite stajati sat vremena. Ocijedite grah i stavite ga na stranu.
  3. Zagrijte ulje u loncu pa pecite posoljene nogice oko tri minute sa svake strane. Dodajte grah, preostalu sol, luk, timijan, lovorov list i papar. Dobro promiješajte.
  4. Vratite lonac na vatru, pokrijte i smanjite temperaturu pa pirjajte dva-tri sata ili dok grah nije gotov.
  5. Izvadite lovorov list i poslužite grah preko kuhane riže.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.