gastro postao
Još jedan recept s grahom neuobičajen za naše prostore
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 419
Potrebno vam je
- 500 g grah,crveni
- 500 g svinjska nogica
- 0.75 g sol
- 4 šalica voda
- 2 mala žlica ulje suncokretovo
- 6 režanj češnjak
- 1 šalica luk ,crveni
- 1 mala žlica sušeni timijan
- lovorov list
- 0.50 mala žlica papar
- 4 žlica riža, polirana (ili brašno )
Priprema
- Grah namočite preko noći. Sutradan stavite grah u veliki lonac.
- Ulijte toliko vode da prelazi grah oko dva cm. Pustite da zakuha te neka kuha još oko dvije minute. Maknite s vatre, poklopite i ostavite stajati sat vremena. Ocijedite grah i stavite ga na stranu.
- Zagrijte ulje u loncu pa pecite posoljene nogice oko tri minute sa svake strane. Dodajte grah, preostalu sol, luk, timijan, lovorov list i papar. Dobro promiješajte.
- Vratite lonac na vatru, pokrijte i smanjite temperaturu pa pirjajte dva-tri sata ili dok grah nije gotov.
- Izvadite lovorov list i poslužite grah preko kuhane riže.
Izvor Skuhatćute