Čudo od čokolade je jednostavan čokoladni kolač naglašenih okusa! U nastavku ti donosimo provjereni recept gastro blogerice Nevene Josipović za čudo od čokolade u kojem će uživati sve generacije!
Čudo od čokolade je pravo gastronomsko čudo koje će te oduševiti na prvi zalogaj! Riječ je o kremastim čokoladnim kockama koje se pripremaju u tren oka, a sastoje se od čokoladnog biskvita i bogate kreme od slatkog vrhnja i tamne čokolade.
Kada bi me netko pitao koju namirnicu bih jela do kraja života moja odgovor bi bio - čokolada. Zašto baš čudo od čokolade? Jer je glavni sastojak čokolada, a čudo je zbog izuzetne sočnosti uz koju su se višnje idealno uklopile.
Čudo od čokolade
foto: Nevena Josipović
Čudo od čokolade - omiljeni desert
Brze i jednostavne pripreme, čudo od čokolade možeš poslužiti kao popodnevni zalogaj ili ga pak možeš poslužiti i za vrijeme blagdana. Moj savjet pri izradi ovog kolača je da rubove kalupa u kojem ćete peći biskvit ne premazujete kako bi vam krema ostala na površini kolača.
Čudo od čokolade možeš pripremiti i s voćem, primjerice s bananama ili jagodama, a ovog puta donosimo ti recept za čudo od čokolade s višnjama koje se odlično sljubljuju s bogatim okusima čokolade. Recept je zaista jednostavan i brz, a okus je fantastičan. Svakako isprobaj čudo od čokolade i oduševi najmilije domaćom i ukusnom čokoladnom slasticom.
Blogerica Nevena Josipović predstavlja svoj recept - Čudo od čokolade
foto: Nevena Josipović
Ne gasi ekran dok kuham
Čudo od čokolade
20 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
16
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Jaje
5
kom
Šećer
5
žlica
Suncokretovo ulje
100
ml
Mlijeko
100
ml
Kakao prah
3
žlica
Oštro brašno
6
žlica
Prašak za pecivo
0,50
kom
Kompot od višanja
1
kom
Slatko vrhnje
500
ml
Tamna čokolada
300
g
Postupak
Napravi snijeg od bjelanjaka.
U drugoj posudi miksaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj ulje i mlijeko.
U smjesu dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dobro izmiksaj sve sastojke.
Za kraj dodaj snijeg od bjelanjaka i pjenjačom umuti da smjesa ostane prozračna.
Smjesu izlij u manji kalup, po njoj rasporedi ociijeđene višnje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 25 minuta.
U međuvremenu slatko vrhnje pusti da zavrije pa dodaj čokoladu i miješaj dok ne dobiješ sjajnu i glatku kremu.
Vruć biskvit prelij vrućom kremom.
Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavi u hladnjak.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.