Recepti Desert 01. travnja 2024.

Čudo od čokolade - recept koji će te oduševiti!

Desert
20 MIN
25 MIN
16
JEDNOSTAVNO
Čudo od čokolade
Čudo od čokolade
foto: Nevena Josipović
Čudo od čokolade je jednostavan čokoladni kolač naglašenih okusa! U nastavku ti donosimo provjereni recept gastro blogerice Nevene Josipović za čudo od čokolade u kojem će uživati sve generacije!

Čudo od čokolade je pravo gastronomsko čudo koje će te oduševiti na prvi zalogaj! Riječ je o kremastim čokoladnim kockama koje se pripremaju u tren oka, a sastoje se od čokoladnog biskvita i bogate kreme od slatkog vrhnja i tamne čokolade. 

Kada bi me netko pitao koju namirnicu bih jela do kraja života moja odgovor bi bio - čokolada. Zašto baš čudo od čokolade? Jer je glavni sastojak čokolada, a čudo je zbog izuzetne sočnosti uz koju su se višnje idealno uklopile.

Čudo od čokolade | Author: Nevena Josipović Čudo od čokolade foto: Nevena Josipović

Čudo od čokolade - omiljeni desert

Brze i jednostavne pripreme, čudo od čokolade možeš poslužiti kao popodnevni zalogaj ili ga pak možeš poslužiti i za vrijeme blagdana. Moj savjet pri izradi ovog kolača je da rubove kalupa u kojem ćete peći biskvit ne premazujete kako bi vam krema ostala na površini kolača. 

Čudo od čokolade možeš pripremiti i s voćem, primjerice s bananama ili jagodama, a ovog puta donosimo ti recept za čudo od čokolade s višnjama koje se odlično sljubljuju s bogatim okusima čokolade. Recept je zaista jednostavan i brz, a okus je fantastičan. Svakako isprobaj čudo od čokolade i oduševi najmilije domaćom i ukusnom čokoladnom slasticom.

čudo od čokolade | Author: Nevena Josipović Blogerica Nevena Josipović predstavlja svoj recept - Čudo od čokolade foto: Nevena Josipović

Ne gasi ekran dok kuham

Čudo od čokolade
20 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
16
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Jaje 5 kom
  • Šećer kristal 5 žlica
  • Suncokretovo ulje 100 ml
  • Mlijeko 100 ml
  • Kakao Prah 3 žlica
  • Oštro brašno 6 žlica
  • Prašak za pecivo 0,50 kom
  • Kompot od višanja 1 kom
  • Slatko vrhnje 500 ml
  • Tamna čokolada 300 g
Postupak
  1. Napravi snijeg od bjelanjaka.


  2. U drugoj posudi miksaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj ulje i mlijeko.


  3. U smjesu dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dobro izmiksaj sve sastojke.


  4. Za kraj dodaj snijeg od bjelanjaka i pjenjačom umuti da smjesa ostane prozračna. 


  5. Smjesu izlij u manji kalup, po njoj rasporedi ociijeđene višnje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 25 minuta.


  6. U međuvremenu slatko vrhnje pusti da zavrije pa dodaj čokoladu i miješaj dok ne dobiješ sjajnu i glatku kremu. 


  7. Vruć biskvit prelij vrućom kremom.


  8. Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavi u hladnjak. 


Isprobaj i sljedeće recepte:

čupavci Možda vas zanima... Najsočniji čupavci - jedemo ih kad god se zaželimo Recepti Kremšnite Možda vas zanima... RECEPT DANA: Najukusnije samoborske kremšnite Recepti Rožata Možda vas zanima... Dubrovačka rožata: Jednostavan tradicionalan recept Kolumne
 
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:39 16. Travanj 2022.

    Jucer ispalo dobro hvala.