Recepti 301 prikaza 21. kolovoza 2016.

Danas kuhamo: Piletina s narančom

piletina
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 390

Potrebno vam je

  • 3 žlica soja umak
  • 2 žlica vino bijelo
  • 2 žličica đumbir,svježi
  • 1 režanj češnjak
  • 4 kom Pileća prsa
  • 0.25 šalica kukuruzni škrob
  • ulje, biljno
  • 1 žlica med livada
  • 160 ml sok od naranče (prirod. svježi)
  • 1 žlica marmelada od naranče
  • 1 žlica rižin ocat
  • ulje sezamovo

Priprema

  1. Pomiješajte 2 žlice sojinog umaka, vino, naribani đumbir i usitnjeni češnjak u većoj zdjeli. Dodajte piletinu narezanu na kockice i marinirajte bar 15 min.
  2. Šupljikavom žlicom premjestite piletinu u čistu zdjelu, a ostatak marinade sačuvajte.
  3. Piletinu posipajte sa ¼ šalice kukuruznog škroba te promiješajte da se obloži.
  4. U tavi ili srednjem loncu zagrijte oko 0,5 – 1 cm biljnog ulja pa pržite piletinu u jednom sloju uz okretanje dok poprimi smeđu boju, oko 4 min. Prženu piletinu odložite na tanjur pokriven papirnatim ručnikom pa ponovite postupak sa ostatkom piletine.
  5. U manjoj posudi na srednjoj vatri pomiješajte 1 žlicu sojinog umaka, med, sok od naranče, marmeladu, rižin ocat i sezamovo ulje pa zagrijte do vrenja.
  6. U poseboj zdjelici pomiješajte žlicu kukuruznog škroba sa 2 žlice vode te dodajte zagrijanoj smjesi žlicu po žlicu uz miješanje dok se umak zgusne, a zatim maknite sa izvora topline.
  7. Servirajte uz rižu i kuhano povrće.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.