Imamo odličan recept za Snickers cheesecake. Bolji je od ostalih jer u sredini krije kremasti sloj od mliječne čokolade!
Je li ti ikad pala na pamet kombinacija Snickers čokoladica i cheesecake? Eto, nama jest i zato ti donosimo odličan recept za Snickers cheesecake kojem će teško odoljeti svi ljubitelji ovih popularnih čokoladica koje su savršen spoj čokolade, karamela i kikirikija.
Tu je i kremasta sredina od mliječne čokolade koja ovaj Snickers cheesecake definitivno čini boljim od ostalih. Isprobaj naš recept i javi nam svoje dojmove!
Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva, namasti kalup za tortu.
Pripremi podlogu: u velikoj zdjeli pomiješaj mljevene kekse, rastopljeni maslac i prstohvat soli. Mješavinu utisni na dno pripremljenog kalupa i malo podigni rubove.
U velikoj zdjeli izmiksaj krem sir i šećer. Dodaj jaja, jedno po jedno, tijekom miksanja, a potom i ekstrakt vanilije i kiselo vrhnje. Umiksaj potom i brašno i sol.
Sa strane stavi otprilike 1 šalicu nadjeva, a polovicu ostatka ulij u kalup.
U onu sačuvanu 1 šalicu nadjeva umiješaj rastopljenu mliječnu čokoladu i stavi preko prvog dijela nadjeva u kalupu. Preko čokoladnog nadjeva stavi ostatak klasičnog nadjeva i izravnaj nožem.
Dno kalupa za torte umotaj čvrsto u aluminijsku foliju (kako voda tijekom pečenja ne bi ulazila u kalup) i stavi u veliki pleh u kojem je kipuća voda, koja treba biti do pola visine kalupa za torte.
Peci oko 90 minuta. Nakon toga ugasi pećnicu, otvori vrata pećnice, i pusti da se cheesecake ohladi u pećnici - trebat će oko 1 sat. Nakon toga cheesecake stavi u hladnjak na minimalno 4 sata, a najbolje prkeo noći.
Kad je cheesecake dobro ohlađen i spreman za serviranje, makni ga iz kalupa, prelij karamel umakom, posloži narezane Snickers pločice i sve pospi grubo nasjeckanim kikirikijem.