gastro postao
Iako na prvu izgleda tek kao jednostavan desert, pavlova je prava dekadentna slastica!
Oduševite ukućane i goste ovom divnom slasticom koja je hrskava izvana, a meka i sočna iznutra!
Prekrivena mirisnim kraljicama proljeća - jagodama, pavlova će vas oduševiti savršenim spojem slatkog i kiselkastog.
Ono što je još bolje, je što je napravljena s maslacem od kikirikija koji će svemu dati jednu orašastu notu.
Poslužite na terasi ili u vrtu i uživajte u divnim danima i divnom desertu!
Sastojci:
- 1 šalica fino mljevenog šećera
- 1 1/2 žličica gustina
- 4 bjelanjka, sobne temperature
- 1 žličica bijelog vinskog octa
- 1/2 šalice glatkog maslaca od kikirikija
- 1 šalica vrhnja za šlag
- 1 žličica vanilije
- 250 g svježih jagoda, prerezanih na polovice
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 135 stupnjeva
- Pripremiti lim za pečenje i obložiti ga papirom
- Pomiješati šećer i gustin
- Izmiksati bjelanjke i ocat dok bjelanjci ne budu pjenasti i lagano se učvršćuju; postupno dodavati smjesu šećera i gustina, neprestano miksajući
- Miksati oko 3 minute dok ne postane vrlo čvrst snijeg
- Nježno špatulom dodati maslac od kikirikija
- Istresti špatulom snijeg s maslacem od kikirikija u krug promjera 18 cm i peći u zagrijanoj pećnici 1 h 15 min, odnosno, dok gornji dio ne bude suh i pomalo zlatne boje
- Pečenu pavlovu u potpunosti ohladiti na sobnoj temperaturi pa poslužiti s jagodama.