Recepti 13. listopada 2014.

Dimljene orade obložene krumpirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Mediteransko jelo koje ćete obožavati

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 4 kom krumpir, zreli
  • 4 kom orada
  • 6 kom peršin, list
  • 2 režanj češnjak
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Obrišite i posolite file dimljene orade. Ogulite krumpire i narežite na što tanje ploškice.
  2. Na lim za pečenje posložite ploškice krumpira jednu preko druge poput cijepova na krovu. Posložite lagano krumpire i na njih stavite ribe.
  3. Pokrijte ribu preostalim krumpirom slažući ih na isti način. Umjereno posolite i nakapajte malo maslinova ulja i narežite listiće maslaca.
  4. Pecite jedan sat u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva.
  5. U međuvremenu oljuštite češnjak i nasjeckajte peršin. Posolite, popaprite i dodajte malo maslinovog ulja da dobijete umak koji ponudite uz zgotovljeno jelo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.