gastro postao
Mediteransko jelo koje ćete obožavati
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 4 kom krumpir, zreli
- 4 kom orada
- 6 kom peršin, list
- 2 režanj češnjak
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Obrišite i posolite file dimljene orade. Ogulite krumpire i narežite na što tanje ploškice.
- Na lim za pečenje posložite ploškice krumpira jednu preko druge poput cijepova na krovu. Posložite lagano krumpire i na njih stavite ribe.
- Pokrijte ribu preostalim krumpirom slažući ih na isti način. Umjereno posolite i nakapajte malo maslinova ulja i narežite listiće maslaca.
- Pecite jedan sat u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva.
- U međuvremenu oljuštite češnjak i nasjeckajte peršin. Posolite, popaprite i dodajte malo maslinovog ulja da dobijete umak koji ponudite uz zgotovljeno jelo.