gastro postao
Palačinke su uvijek dobar izbor, osobito kada je vrijeme pripreme i pečenja zanemarivo kratko...
Ako dosad nisi pripremala palačinke s krem sirom, svakako isprobaj ovaj recept. Lagane su, kremaste i odlično pristaju uz voćne arome - poput limuna.
Možeš ih kombinirati uz džemove i preljeve od bobičastog voća, svježe voće ili malo tučenog vrhnja.
Priprema:
- 3 jaja
- 50 g šećera
- 1 limun
- ¼ žličice praška za pecivo
- 130 g prosijanog brašna
- 170 g krem sira
- ulje ili maslac za pečenje
Priprema:
- Naribaj koricu limuna, a potom ga iscijedi.
- Izmiksaj krem sir sa šećerom pa postepeno dodaj jaja te sok i koricu limuna.
- U glatku smjesu dodaj prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo pa dobro promiješaj drvenom žlicom.
- Zagrij tavicu, premaži je s malo ulja pa žlicom prebaci tijesto za palačinke. Upotrijebi žlicu do dvije tijesta za svaku i peci tri odjednom kako bi čim prije završila.
- Peci ih na laganoj vatri i po potrebi dodaj još malo ulja. Preokreni svaku palačinku nakon minutu ili dvije pa ih još kratko peci s druge strane.
Uživaj!