Tko može reći ne bogatoj domaćoj slastici kao što je ovaj divan domaći puding od tamne čokolade? Mi ne, zato i donosimo recept...
Puding iz vrećice može jako dobro poslužiti kada te uhvati iznenadna želja za slatkim. Međutim, ako imaš vremena i planiraš iznenaditi ukućane nečim posebnim, pripremi domaći puding od čokolade s pomno odabranim sastojcima.
Glavna zvijezda je tamna čokolada, zbog čega na toj namirnici u ovom receptu ne bi trebalo štedjeti. Odaberi omiljenu tablu s postotkom kakaa višim od 60 % kako bi u prvom planu bila moćna čokolada.
Puding možeš preliti u jednu veću staklenu posudu ili u više manjih keramičkih ili staklenih posudica. Sastojci u nastavku bit će dovoljni za čak 8 porcija pa ih prilagodi svojim potrebama i apetitu svih gostiju.
Posluži s tučenim vrhnjem, nasjeckanom čokoladom i ne zaboravi posuti s malo soli! A i razni tostirani orašasti plodovi su super ukusan dodatak.
Odaberi kvalitetnu tamnu čokoladu s postotkom kakaa višim od 60 %
foto: Thinkstock
Ne gasi ekran dok kuham
Domaći puding od tamne čokolade
8 MIN
pripreme
7 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Jaje
1
kom
Žumanjak
2
kom
Tamna čokolada
175
g
Maslac
30
g
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Mlijeko
600
ml
Slatko vrhnje
120
ml
Smeđi šećer
70
g
Kakao prah
15
g
Gustin (Kukuruzni Škrob)
Sol
0,25
žličica
Postupak
U jednoj posudi pomiješaj mlijeko, vrhnje, smeđi šećer, kakao, gustin i sol. Stavi na vatru, pričekaj da zakuha pa miješaj još 1-2 minute. Kad primijetiš da se smjesa malo zgusnula, odmah makni s vatre.
U drugoj posudi umuti jaje i žumanjke pa ulij malo pripremljene vruće. Dobro promiješaj, a ta jaja ulij u veliku posudu s preostalim sastojcima.
U blender stavi nasjeckanu tamnu čokoladu, kocke maslaca i ekstrakt vanilije. Ulij ostale sastojke dok su još uvijek vrući pa izblendaj sve u kremasti puding.
Prelij u posudice i posluži isti čas ili pokrij folijom istavi u hladnjak na barem 4 sata. U slast!
Čokolade nikad dovoljno, zato donosimo još čokoladnih recepata...