Recepti 372 prikaza 03. listopada 2014.

Domaći štrukli od blitve i sira

Domaći-štrukli-od-blitve-i-sira
Matija Topolovec/Pixsell
Jedno od najpoznatijih i najukusnijih tradicionalnih hrvatskih jela su upravo štrukli

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 393

Tijesto

  • 1000 g glatko brašno
  • 1.50 mala žlica sol
  • voda

Nadjev

  • 1000 g blitva
  • 1 žlica sol
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 žlica mast svinjska, nesoljena
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1000 g svježi kravlji sir

Priprema

  1. Pomiješajte brašno sa 1 i 1/2 žličice soli pa zamijesite s mlakom vodom. Dobro izradite tijesto da bude glatko i napravite dva hljepčića. Ostavite da odstoji 15 minuta.
  2. Listove blitve prelijte kipućom vodom, a ostatak prokuhajte u slanoj vodi.
  3. Pričekajte da se ohladi. Tijesto malo raširite na stolu i pouljite. Ostavite tako stajati još 20 minuta.
  4. U ohlađenu blitvu umiješajte domaći sir s vrhnjem i drugim sastojcima.
  5. Razvucite tijesto, ravnomjeno nadjenite, zamotajte i prerežite ga tako da dobijete štrukle.
  6. Složite u lim veličine 35x30 cm. Premažite ih s malo vrhnja i mlijeka. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C sat vremena.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.