Recepti 03. listopada 2014.

Entrecote poslužen s krumpirom jackson

gastro postao gastro.24sata.hr
Najbolji komad svinjetine pripremite uz zanimljiv prilog od krumpira

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 408

Potrebno vam je

  • 8 kom krumpir, mladi
  • 5 g maslac, slani
  • 200 g šunka, mršava
  • 2 dl vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 vezica vlasac ( listovi)
  • 4 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • sol
  • papar
  • 4 filet svinjetina, mršava
  • 100 ml ulje maslinovo

Priprema

  1. Skuhajte krumpir u slanoj vodi, nožem ga obrubite i dignite poklopac pa ga izdubite. Izdubljeni sadržaj narežite na kockice. Isto tako na kockice narežite šunku, nasjeckajte vlasac pa sve stavite u posudu. Dodajte vrhnje, začinite i dobro promiješajte. Time nadjenite izdubljene krumpire. Na vrh stavite narezane šampinjone i malo maslaca. Zamotajte krumpir u alu-foliju. Pecite u pećnici na 180°C oko 20 minuta.
  2. Utrljajte odreske s malo ulja te začinite solju i paprom. Pecite ih na grillu dvije-tri minute sa svake strane, ovisno o debljini, te ih ostavite na toplom da se "odmore" barem pet minuta.

Najbolji komad svinjetine pripremite uz zanimljiv prilog od krumpira

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.