gastro postao
                                            
                                        
                                    Najbolji komad svinjetine pripremite uz zanimljiv prilog od krumpira
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 408
Potrebno vam je
- 8 kom krumpir, mladi
 - 5 g maslac, slani
 - 200 g šunka, mršava
 - 2 dl vrhnje kiselo (12% masti)
 - 1 vezica vlasac ( listovi)
 - 4 kom šampinjoni (uzgojeni)
 - sol
 - papar
 - 4 filet svinjetina, mršava
 - 100 ml ulje maslinovo
 
Priprema
- Skuhajte krumpir u slanoj vodi, nožem ga obrubite i dignite poklopac pa ga izdubite. Izdubljeni sadržaj narežite na kockice. Isto tako na kockice narežite šunku, nasjeckajte vlasac pa sve stavite u posudu. Dodajte vrhnje, začinite i dobro promiješajte. Time nadjenite izdubljene krumpire. Na vrh stavite narezane šampinjone i malo maslaca. Zamotajte krumpir u alu-foliju. Pecite u pećnici na 180°C oko 20 minuta.
 - Utrljajte odreske s malo ulja te začinite solju i paprom. Pecite ih na grillu dvije-tri minute sa svake strane, ovisno o debljini, te ih ostavite na toplom da se "odmore" barem pet minuta.
 
Najbolji komad svinjetine pripremite uz zanimljiv prilog od krumpira
Izvor Skuhatćute