Njihov je okus, priznajemo, pomalo neobičan. Opor ili gorak, ili kako god ga definirali, okus odbit će zasigurno neke i prokulice im neće niti malo nedostajati u svakodnevnom jesenskom meniju. Djecu da ne spominjemo! Malci ih jednostavno najčešće odbijaju jesti, a razlog je upravo taj okus.
Sezona prokulica u punom je jeku, stoga je pravo vrijeme da ih iskoristiš za pripremu fantastičnog ručka. Imamo tri ideje za pripremu prokulica: u umaku od balzamičnog octa i brusnica, zapečene u u umaku od meda i senfa ili u hrskavom omotu od slanine. Bez obzira na to koju varijantu odabereš, sigurni smo da će ti se svidjeti. Svakako isprobaj!
Zapečene prokulice s medom i senfom
Zapečene prokulice u aromatičnoj glazuri od meda i senfa odličan su prilog. Pripremaju se brzo i jednostavno: nakon što su pečene, preliješ ih slatkom i slanom glazurom od namirnica koje sigurno imaš u hladnjaku ili smočnici - octa, meda, senfa i soja umaka. Recept se nalazi na linku u nastavku.
Prokulice u hrskavom omotu od slanine
Pečene prokulice idealan su finger food, ali i bogat prilog za posebne prilike. Trebat će ti samo prokulice jednake veličine, vrlo tanko narezana slanina i malo svježe mljevenog crnog papra. Ako želiš racionalno rasporediti vrijeme, možeš ih omotati slaninom i dan ili dva ranije - i ubaciti u pećnicu pola sata prije serviranja. U tom ih slučaju omotaj prozirnom folijom i stavi u hladnjak.
Prokulice s brusnicama i balzamičnim octom
Ostavi svoje sumnje po strani i isprobaj ovaj odličan recept za prokulice! Uz dodatak balzamičnog octa i brusnica, prokulice će postati tvoj novi omiljeni prilog. Odlične su za one koji paze na prehranu ili žele izgubiti koji kilogram, pune su antioksidansa i lako se uklapaju u gotovo svaki jelovnik. Recept se nalazi na linku u nastavku. U slast!