Recepti 13. listopada 2014.

Firentinci s bademima

Firentinci s bademima
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusni i hrskavi talijanski kolačići ispunjavaju vaš dom neodoljivim mirisima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 315

Za pripremu

  • 50 g narančina kora, ušećerena
  • 50 g ušećerena limunova korica

Za karameliziranje

  • 100 g maslac, neslani
  • 100 g šećer, kristal
  • 3 žlica med, vrcani
  • 250 ml vrhnje za šlag
  • 250 g listići badema
  • 50 g lješnjak, listići

Čokoladna glazura

  • 100 g čokolada za kuhanje
  • 20 g margarin, soft (od biljnih ulja )

Priprema

  1. Ušećerene narančine i limunove korice nasjeckajte na sitne kockice.
  2. Za karameliziranje: Maslac, šećer i med otopite u lončiću. Sastojke dobro zagrijte miješajući oko 5 minuta, dok ne dobiju smećkastu boju. Dodajte slatko vrhnje i miješajte, dok se šećer sasvim ne otopi.
  3. Umiješajte usitnjenu ušećerenu narančinu i limunovu koricu, bademe i lješnjake. Ostavite da smjesa lagano kuha na tihoj vatri, sve dok ne postane jednolična.
  4. Pomoću dviju žličica načinite hrpice i posložite ih, u dovoljno velikom razmaku, na lim (namašćen i obložen papirom za pečenje). Lim stavite u pećnicu i pecite 10-15 minuta na 180 stupnjeva.
  5. Firentince izvadite iz pećnice, po potrebi im popravite oblik, tako da ih okruglim kalupčićima preoblikujete. Odvojite kolačiće od papira za pečenje.
  6. Čokoladna glazura: Otopite usitnjenu čokoladu i masnoću na slaboj vatri u lončiću u vodenoj kupelji i izmiješajte u glatku smjesu.
  7. Čokoladnu glazuru nanesite kuhinjskim kistom na donju stranu kolačića. Ostavite da se čokolada stvrdne.

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.