Recepti 03. listopada 2014.

Fritata

gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li brz obrok koji uključuje i proteine i povrće, ova fritata je pravi izbor.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 350

Potrebno vam je

  • 5 kom šparoge, divlje
  • 6 kom jaje kokošje
  • 0.30 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 20 g maslac, neslani
  • 4 kom mladi luk
  • 1 žlica kapari
  • 185 g tuna, konz. u ulju
  • 0.25 šalica kopar
  • 2 žlica menta

Priprema

  1. Očistite šparoge i stavite ih u veću zdjelu pa prelijte kipućom vodom. Ostavite na minutu pa osvježite pod mlazom vode.
  2. Istucite vilicom jaja i vrhnje. Začinite solju i paprom. Rastopite maslac na tavi i dodajte mu mladi luk. Dodajte kapare pa pirjajte dvije minute, dok luk malo ne omekša. Umiješajte šparoge, tunu, kopar i metvicu te kratko miješajte na vatri.
  3. Prelijte smjesom od jaja i vrhnja. Smanjite temperaturu i pecite oko dvije-tri minute. Prebacite na zagrijani roštilj pa pecite minutu, dvije dok ne dobije koricu. Okrenite na čistu radnu površinu.
  4. Izrežite na kriške i stavite na tanjure. Pospite nasjeckanim mladim lukom, koprom i metvicom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.