gastro postao
Želite li brz obrok koji uključuje i proteine i povrće, ova fritata je pravi izbor.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 350
Potrebno vam je
- 5 kom šparoge, divlje
- 6 kom jaje kokošje
- 0.30 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
- 20 g maslac, neslani
- 4 kom mladi luk
- 1 žlica kapari
- 185 g tuna, konz. u ulju
- 0.25 šalica kopar
- 2 žlica menta
Priprema
- Očistite šparoge i stavite ih u veću zdjelu pa prelijte kipućom vodom. Ostavite na minutu pa osvježite pod mlazom vode.
- Istucite vilicom jaja i vrhnje. Začinite solju i paprom. Rastopite maslac na tavi i dodajte mu mladi luk. Dodajte kapare pa pirjajte dvije minute, dok luk malo ne omekša. Umiješajte šparoge, tunu, kopar i metvicu te kratko miješajte na vatri.
- Prelijte smjesom od jaja i vrhnja. Smanjite temperaturu i pecite oko dvije-tri minute. Prebacite na zagrijani roštilj pa pecite minutu, dvije dok ne dobije koricu. Okrenite na čistu radnu površinu.
- Izrežite na kriške i stavite na tanjure. Pospite nasjeckanim mladim lukom, koprom i metvicom.
Izvor Skuhatćute