Ove fritule s bananama se stvarno brzo pripremaju, a recept je baš za dušu i sigurno ćemo ih raditi često!
Znamo, vrijeme karnevala je prošlo, no ponekad se valja nagraditi što smo bili dobri cijeli tjedan. A za nagradu pripremamo ove posebnefritule s bananama s potpisom blogera Darka Kontina, koje su posebno slatke, ukusne i sočne. Razlog njihove nevjerojatno sočnosti su prezrele banane.
Vjeruj nam, tko god ih je probao, bio je oduševljen i tražio repete!
Fritule s bananama by Darko Kontin
foto: Borna Filić/PIXSELL
Ne gasi ekran dok kuham
Fritule s bananama - recept by Darko Kontin
10 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Banana
2
kom
Glatko brašno
120
g
Šećer
2
žlica
Jaje
1
kom
Prašak za pecivo
10
g
Mliječna čokolada
50
g
Suncokretovo ulje
Šećer u prahu
Postupak
Oguli dvije zrele banane i protisni ih vilicom u kašu. Na njih baci jedno veće jaje, dodaj 120 grama glatkog brašna, dvije žlice šećera, cijeli paketić praška za pecivo i sve dobro pomiješaj u gustu tekuću smjesu.
Dobivenu smjesu sa žlicom odvajaj i stavljaj u vruće ulje gdje je potrebno pržiti fritule svega par minuta. Kada su fritule rumene s obje strane odloži ih na papirnati ubrus.
Na kraju možeš rastopiti 50 grama mliječne čokolade i njome 'prošarati' fritule posipane šećerom u prahu.
Ukusne su i tople i hladne, no sigurno će nestati puno prije sa stola nego što će se stići ohladiti!