Recepti Morski plodovi 07. studenoga 2025.

Genijalna kombinacija: Kozice u umaku od piva

Morski plodovi
5 MIN
5 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Kozice u umaku od piva
Kozice u umaku od piva
foto: Shutterstock
Kombinacija kozica i lager piva s pimentom ne može biti ništa drugo nego - neodoljiva! Donosimo odličan recept!

Što kažeš na kozice u umaku od piva? Mi kažemo - DA! Odlično je to, brzo gotovo jelo, sjajnih aroma. Važan element u tom jelu, uz kozice i lager pivo, jest i jedan kod nas dosta rijetko korišten začin - piment.

Ako se do sada piment nije našao na tvom tanjuru, ne znaš što propuštaš. Ove bobice, poznate i pod nazivom klinčićev papar, velike su poput nešto većih zrna papra, a kada su mlade onda su zelene i tada se i beru i suše na suncu.

Sušenjem bobice pimenta postaju smeđe i tada su najbolje za upotrebu - okus im je sličan mješavini muškatnog oraščića, cimeta i klinčića, s natruhama papra. Najbolje bobice pimenta su s Jamajke, a vjeruje se kako su piment kao začin jelima koristili i drevne Maje i Asteci. 

kozice panirane u kokosu Možda vas zanima... Ne možemo ih prestati jesti: Kozice panirane u kokosu Recepti

Piment može biti dobra zamjena za papar

Za najbolji okus možeš izmrviti nekoliko bobica u mužaru - okus će biti svježiji od okusa već mljevenog začina. Umjesto mužara možeš koristiti i mlinac za papar, a i kada ti treba zamjena za papar u nekim jelima (a slučajno ga nemaš) možeš pomiješati jednaku količinu pimenta sa sušenim zelenim, bijelim i crnim paprom u zrnu.

Obavezno nabavi piment i isprobaj ga - u nastavku donosimo odličan recept za kozice u umaku od piva i pimenta.

 | Author: Shutterstock Kozice u umaku od piva foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Kozice s pimentom i lager pivom
5 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Kozice - očišćene, kratko prokuhane 500 g
  • Lager pivo 1 l
  • Sol 0,50 žličica
  • Piment 1 žličica
Postupak
  1. U veliki lonac stavi pivo, sol i grubo zdrobljene bobice pimenta te pusti sve da proključa.


  2. Poklopi i kuhaj 5 minuta. Makni s vatre.


  3. Dodaj kozice i pusti da se natapaju u tekućini dok se ona hladi. Procijedi i posluži kao predjelo ili kao prvo glavno jelo uz neki prilog, najbolje kuhanu rižu.


Imamo još slasnih recepata s kozicama:

Kozice s majonezom Možda vas zanima... Lagane i neodoljive: Kozice s umakom od majoneze Recepti Možda vas zanima... Za ručak pripremi odličan curry od kozica Kolumne Rezanci od tikvica s đumbirom, sojom i kozicama Možda vas zanima... Rezanci od tikvica s đumbirom, sojom i kozicama Recepti Tjestenina s kozicama Možda vas zanima... Mediteranska tjestenina s kozicama gotova u trenu Recepti kozice, soba noodles Možda vas zanima... Brzi ručak nakon posla: azijska salata s kozicama Recepti kozice u tempuri Možda vas zanima... U air fryeru pripremi prefine kozice u tempuri Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.