Što kažeš na kozice u umaku od piva? Mi kažemo - DA! Odlično je to, brzo gotovo jelo, sjajnih aroma. Važan element u tom jelu, uz kozice i lager pivo, jest i jedan kod nas dosta rijetko korišten začin - piment.
Ako se do sada piment nije našao na tvom tanjuru, ne znaš što propuštaš. Ove bobice, poznate i pod nazivom klinčićev papar, velike su poput nešto većih zrna papra, a kada su mlade onda su zelene i tada se i beru i suše na suncu.
Sušenjem bobice pimenta postaju smeđe i tada su najbolje za upotrebu - okus im je sličan mješavini muškatnog oraščića, cimeta i klinčića, s natruhama papra. Najbolje bobice pimenta su s Jamajke, a vjeruje se kako su piment kao začin jelima koristili i drevne Maje i Asteci.
Piment može biti dobra zamjena za papar
Za najbolji okus možeš izmrviti nekoliko bobica u mužaru - okus će biti svježiji od okusa već mljevenog začina. Umjesto mužara možeš koristiti i mlinac za papar, a i kada ti treba zamjena za papar u nekim jelima (a slučajno ga nemaš) možeš pomiješati jednaku količinu pimenta sa sušenim zelenim, bijelim i crnim paprom u zrnu.
Obavezno nabavi piment i isprobaj ga - u nastavku donosimo odličan recept za kozice u umaku od piva i pimenta.
Kozice u umaku od piva