gastro postao
Od ostataka pečenih goveđih jetrica napravite finu paštetu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 149
Potrebno vam je
- 110 g jetra goveđa
- 1 režanj češnjak
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 2.50 žlica crno vino
- 0.25 mala žlica senf
- 0.50 mala žlica estragon
- 0.50 mala žlica sušeni timijan
- 0.25 mala žlica ružmarin
- 3 žlica krem sir
- 2 žlica maslac, slani
- sol
- papar
Priprema
- U tavi na maslacu propirjajte luk. Kad se karamelizira, dodajte mu češnjak pa deglazirajte tavu vinom te dodajte začine i senf. Dodajte jetrica i kratko ih zagrijte da se oblože umakom. Maknite s vatre i stavite u sjeckalicu. Pustite da se smjesa ohladi.
- Obložite pola keramičke posude plastičnom folijom. Kad se pašteta ohladi, dodajte joj u blenderu maslac i sir pa sve izmiksajte. Začinite prema želji, stavite u posude, pokrijte i stavite u hladnjak da se pašteta stisne.
Izvor Skuhatćute