Recepti 03. listopada 2014.

Goveđa pašteta

gastro postao gastro.24sata.hr
Od ostataka pečenih goveđih jetrica napravite finu paštetu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 149

Potrebno vam je

  • 110 g jetra goveđa
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 šalica luk ,crveni
  • 2.50 žlica crno vino
  • 0.25 mala žlica senf
  • 0.50 mala žlica estragon
  • 0.50 mala žlica sušeni timijan
  • 0.25 mala žlica ružmarin
  • 3 žlica krem sir
  • 2 žlica maslac, slani
  • sol
  • papar

Priprema

  1. U tavi na maslacu propirjajte luk. Kad se karamelizira, dodajte mu češnjak pa deglazirajte tavu vinom te dodajte začine i senf. Dodajte jetrica i kratko ih zagrijte da se oblože umakom. Maknite s vatre i stavite u sjeckalicu. Pustite da se smjesa ohladi.
  2. Obložite pola keramičke posude plastičnom folijom. Kad se pašteta ohladi, dodajte joj u blenderu maslac i sir pa sve izmiksajte. Začinite prema želji, stavite u posude, pokrijte i stavite u hladnjak da se pašteta stisne.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.