gastro postao
Gastronomski užitak uz dagnje na mediteranski način
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 401
Potrebno vam je
- 500 g dagnja
- 4 žlica mrvice slanih krekera
- 5 žlica maslac, slani
- 4 žlica krušne mrvice
- sol
- papar
- crvena paprika
- 2 žlica luk ,crveni
- 2 žlica peršin, list
- 5 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 100 g parmezan
Priprema
- Maslac otopite i maknite s vatre. Dodajte mu mrvice od kruha i krekera, sol, papar, papriku i sve dobro izmiješajte da se mrvice dobro natope maslacem.
- Jednu trećinu mrvica odvojite za posipanje. U preostale mrvice dodajte dagnje, luk i peršin i dobro izmiješajte.
- Stavite u maslacem namazanu vatrostalnu posudu, posipajte odvojenim mrvicama, prelijte mlijekom i posipajte parmezanom.
- Pecite u pećnici na srednje jakoj vatri ( 175°C - 190°C ) oko 15-20 minuta.
Gastronomski užitak uz dagnje na mediteranski način