Recepti 13. listopada 2014.

Gratinirane dagnje

gastro postao gastro.24sata.hr
Gastronomski užitak uz dagnje na mediteranski način

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 401

Potrebno vam je

  • 500 g dagnja
  • 4 žlica mrvice slanih krekera
  • 5 žlica maslac, slani
  • 4 žlica krušne mrvice
  • sol
  • papar
  • crvena paprika
  • 2 žlica luk ,crveni
  • 2 žlica peršin, list
  • 5 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 100 g parmezan

Priprema

  1. Maslac otopite i maknite s vatre. Dodajte mu mrvice od kruha i krekera, sol, papar, papriku i sve dobro izmiješajte da se mrvice dobro natope maslacem.
  2. Jednu trećinu mrvica odvojite za posipanje. U preostale mrvice dodajte dagnje, luk i peršin i dobro izmiješajte.
  3. Stavite u maslacem namazanu vatrostalnu posudu, posipajte odvojenim mrvicama, prelijte mlijekom i posipajte parmezanom.
  4. Pecite u pećnici na srednje jakoj vatri ( 175°C - 190°C ) oko 15-20 minuta.

Gastronomski užitak uz dagnje na mediteranski način

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.