gastro postao
Riba pripremljena na tradicionalni dalmatinski način
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 219
Potrebno vam je
- 1500 g grdobina
- 1 dl ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 5 žlica vinski ocat
- 1 kom peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
Priprema
- Grdobinu očistite i izrežite je na komade (sitne grdobine neka ostanu cijele).
- U posudi na ulju popržite sitno narezan luk dok ne postane staklast. Tome dodajte na komade izrezane, prethodno oguljene rajčice, pire od rajčica, nasjeckan češnjak i peršin. Sve pržite dok luk ne omekša. Po potrebi dodajite malo vode.
- Kada luk omekša ulijte vinski ocat, stavite komade grdobine i dolijte toliko vode da riba bude pokrivena, posolite, popaprite i začinite mirisnim travama po ukusu. Kuhajte na laganoj vatri. Treba izbjegavati miješanje žlicom kako se riba ne bi raspala. Dovoljno je samo lagano protresati posudu.
Riba pripremljena na tradicionalni dalmatinski način