Recepti 09. lipnja 2023.

Grilane rajčice aromatizirane svježim začinskim biljem

Rajčice
Rajčice foto: Pixabay/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečene rajčice se idealno slažu sa začinskim biljem, maslinovim uljem i balzamičnim octom, a za konkretan obrok dodaj im i ciabatte prepečene na roštilju te aromatizirane češnjakom i maslinovim uljem

Vrijeme je roštiljanja, a kasno proljeće iskoristi da se izguštaš povrća sa žara. Jer na roštilju, uz ostale delicije, definitivno zaslužuju naći se i kukuruz, paprika u svim bojama, šampinjoni, tikvice, luk i patlidžan, ali i rajčice - zvijezde našeg recepta.

Povrće možeš narezati na ploške, premazati ga uljem i peći na nauljenoj foliji ili direktno na rešetki 5-10 minuta. Ili ih kombiniraj s mesnim ražnjićima pa uživaj u sljubljivanju raznih okusa.

 

Roštilj Možda vas zanima... Prihvatite izazov i osvojite grill dan za svoju ekipu! Najave

 

Posebno preporučujemo rajčice, kraljice povrća, koje se izvrsno slažu sa začinskim biljem, maslinovim uljem i balzamičnim octom, a za konkretan obrok dodaj im i ciabatte popržene na roštilju te aromatizirane češnjakom i maslinovim uljem. Ovo je prava mediteranska poslastica koju će obožavati i svi ljubitelji roštilja na kontinentu.

 | Author: Tolga Alhmetler/Unsplash Rajčice na grilu​ foto: Tolga Alhmetler/Unsplash

Grilane rajčice sa svježim začinskim biljem

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 kg duguljastih rajčica
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 8 žlica maslinova ulja
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg začinskog bilja (timijana, origana, ružmarina, bosiljka)
  • 1 ciabatta
  • 3 češnja češnjaka
  • sol i papar

 

punjene rajčice Možda vas zanima... Provansalske zapečene rajčice None

 

Postupak:

  1. Rajčice očisti, operi, po dužini razreži i stavi u veću zdjelu. Umuti balzamični ocat i 2 žlice ulja pa umiješaj malo soli, papar i začinsko bilje. Prelij rajčice pa sve dobro izmiješaj.
  2. Tako pripremljene rajčice poslaži s rezanom stranom prema gore na deblju foliju pa ih peci na žaru na laganoj vatri oko 30 minuta.
  3. Ciabattu razreži pa svaku polovicu nareži na manje komade. Češnjak oljušti, nasjeckaj i izmiješaj s preostalim uljem. Time pokapaj komadiće kruha, posoli ih i prepeci na roštilju te posluži s aromatičnim rajčicama.

 | Author: Pixabay/Pexels Rajčice​ foto: Pixabay/Pexels

 

feta i rajčice Možda vas zanima... Grčka gozba: pečena feta i cherry rajčice None Rajčice Možda vas zanima... Slasne punjene i pečene rajčice za brzi ručak Recepti Feta pasta Možda vas zanima... Feta pasta - za dane kad ti se baš i ne da kuhati Špajza

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.