gastro postao
Uz hobotnicu će odlično pasati krumpir i grašak
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 672
Potrebno vam je
- 1000 g hobotnica
- 150 ml ulje maslinovo
- 1 kom kapula
- 4 kom cesan
- 1.25 g čili u prahu
- 500 g krumpir, zreli
- 250 g grašak zeleni, u zrnu
Priprema
- Grašak skuhajte ili upotrijebite onaj iz konzerve. Stavite hobotnicu u duboku posudu bez vode. Pospite solju, poklopite i pustite da se kuha u vlastitom soku na laganoj vatri oko 45 minuta.
- Tijekom kuhanja, četiri puta ponovite sljedeći postupak: vilicom izvadite hobotnicu iz posude u kojoj se kuha, uronite je u lonac kipuće vode, nakon toga isperite hladnom vodom te vratite u posudu.
- Zagrijte maslinovo ulje u vatrostalnoj zdjeli i lagano u njoj pirjajte luk, češnjak, rajčice i čili 10 minuta ili dok luk ne postane proziran. Dodajte krumpir i kuhajte oko 5 minuta.
- Dodajte hobotnicu i tekućine u kojoj se kuhala dovoljno da pokrije sadržaj zdjele. Posolite po želji i pustite da kuha nepokriveno, na laganoj vatri oko 30 minuta ( ili dok krumpir ne omekša i tekućina gotovo ne ispari ).
- Na kraju umiješajte kuhani grašak.
- Jelo servirajte u zdjeli u kojoj se kuhalo.