Slavna glumica Pamela Anderson nedavno je izdala hvaljenu kuharicu "I Love You: Recipes from the Heart (A Cookbook)", u kojoj smo pronašli i ovaj odličan recept za hrskavu, finu i zdravu salatu bogatu okusima
Ako je i tebi potreban detoks nakon blagdana, ili jednostavno želiš jesti zdravije (barem ponekad!), ova sjajna povrtno-voćna veganska salata idealan je izbor za tebe. Autorica ovog recepta je slavna glumica Pamela Anderson, autorica nedavno objavljene sjajne veganske kuharice "I Love You: Recipes from the Heart (A Cookbook)", kojom je oduševila brojne foodieje, i ne samo poklonike veganske prehrane.
"Obožavam ovu salatu, ukusna je, uzbudljiva i ima tu savršenu hrskavost. Svježe, kiselkaste i hrskave jabuke i taj dobro poznat, specifičan okus komorača savršeno se nadopunjuju", govori o svome receptu slavna Pamela Anderson.
Sastojci navedeni u receptu za vegansku salatu s potpisom Pamele Anderson dovoljni su za 6 osoba, a salata je gotova za manje od 15 minuta.
Ne gasi ekran dok kuham
Hrskava veganska salata - recept by Pamela Anderson
8 MIN
pripreme
2 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslinovo ulje
70
ml
Kapare
1,50
žlica
Jabuka Granny Smith
2
kom
Komorač
2
kom
Kopar
0,25
šalica
Listići svježeg peršina
0,25
šalica
Limunova korica
2
žličica
Sok od limuna
3
žlica
Svježe mljeveni crni papar
0,25
žličica
Cvijet soli
1
prstohvat
Jabučni ocat
2
žlica
Postupak
Na tavici na srendjoj vatri zagrij 2 žlice maslinova ulja, dodaj kapare i prži ih dok ne postanu hrskavi, oko 2 minute. Stavi ih na papirnati ručnik da upije višak masnoće.
Jabukama ukloni sredinu i nareži ih na tanke kriške te u velikoj zdjeli pomiješaj s komoračem (za ovaj recept koriste se samo bijele lukovice) narezanim na kriške.
Dodaj nasjeckani svježi kopar, peršin, limunovu koricu, papar i sol i dobro sve izmiješaj.
Izmiješaj dobro jabučni ocat, ostatak maslinova ulja i limunov sok. Prelij preko salate i nježno promiješaj da svi komadi jabuke i komorača budu dobro obloženi dresingom.
Posluži posuto hrskavim kaparima.
Tajna lijepog izgleda i hrskavosti ove divne salate je u jednako debelim (točnije - tankim!) kriškama jabuke i komorača, koje Pamela postiže uz pomoć svog omiljenog kuhinjskog pomagala - mandoline. Naravno, s mandolinom treba biti jako oprezan, paziti na prste, i po mogućnosti za rezanje na mandolini koristiti posebnu rukavicu koja će ruke najbolje zaštititi.