Recepti 12. siječnja 2018.

Idealan vikend za bogati brunch

Doručak
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Obično se veselimo obilnom nedjeljnom ručku, ali ovog ćemo vikenda razbiti tradiciju i uživati u bogatom brunchu.

U pitanju je doručak zbog kojeg nećete ni razmišljati o ručku niti će vam zbog toga biti žao. Odaberite neki od naših recepata i započnite dan na najbolji mogući način - s punim pladnjem, svježim sokom, mirisnom crnom kavom i čajem s cimetom. Ovog si vikenda dopustite baš sve!

Ono što svakako mora biti na vašem tanjuru su različiti namazi i hrskavi tost. Ako volite voćno, slatko i osvježavajuće - pravi je izbor curd od limuna i klementina kakav priprema i Jamie Oliver. Za one koji razmišljaju o ljutoj hrani čim otvore oči, idealna je opcija haićanski kikiriki maslac.

 

Možda vas zanima... Curd od klementine i limuna Jamieja Olivera Recepti Možda vas zanima... Mamba: ljuti kikiriki maslac s Haitija Recepti

 

Bila bi prava tragedija da na vašem pladnju nema i omiljenog jutarnjeg klasika - kroasana. Možda čak i po jedan od svake vrste, s marmeladom, čokoladom, orasima... U istu kategoriju nezamjenjivih doručaka spadaju i američke palačinke, ovog puta u još boljem izdanju s makom i limunom.

 

Kroasani Možda vas zanima... Ultimativni recept za savršene kroasane Recepti Možda vas zanima... Američke palačinke s limunom i makom Kolumne

Kroasan | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Ovaj poseban doručak neće proći bez jaja na oko, poširanih, kajgana ili pak elegantne firentinske verzije. Jaje je esencijalan sastojak pa mu se ovog vikenda posvetite. Možda je za vas baš ovaj primamljivi engleski burger Hestona Blumenthala gdje kradu pažnju pljeskavici.

 

Možda vas zanima... Dan započni jajima na firentinski Recepti Možda vas zanima... Hestonov kraljevski doručak: Engleski burger Recepti

 

Ako još uvijek niste zadovoljni izborom, možda je dobra ideja i zdjelica domaće granole, a ono što se svakako treba pronaći na jelovniku je šalica vruće čokolade.

 

Možda vas zanima... Granola iz kućne radinosti - za doručak ili grickanje Kolumne Meksička vruća čokolada Možda vas zanima... Meksička vruća čokolada prema receptu Ine Garten Recepti

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Zasigurno ste na ovom popisu pronašli nešto što vam se sviđa. Napunite stol neuobičajenim kombinacijama, svakako ubacite i pokoju voćku i počastite se nezaboravnim brunchom.

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.