Recepti 13. listopada 2014.

Imam bajildi

Imam bajildi
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedno od najznačajnijih turskih jela s maslinovim uljem - patlidžan punjen pirjanim lukom, češnjakom i rajčicama

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 332

Potrebno vam je

  • 4 kom patlidžan
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 4 režanj češnjak
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 1 vezica peršin, list
  • 40 g luk ,crveni
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Patlidžane djelomično ogulimo (po dužini, naizmjence dio bez kožice, dio s kožicom) i stavimo u slanu vodu da odstoje oko dva sata. Ocijedimo, osušimo ubrusom i popržimo na ulju. Kad porumene, izvadimo ih i složimo u lim.
  2. Na preostalom ulju pirjamo nasjeckan luk, kosani češnjak i oguljene nasjeckane rajčice. Pirjamo dok sva tekućina ne ispari. Dodamo peršin, sol i papar.
  3. Svaki patlidžan zarežemo uzdužno na dva mjesta. Zarezana mjesta napunimo pripremljenom rajčicom, a ostatak složimo oko patlidžana.
  4. Sve podlijemo s decilitar-dva vode i pečemo u pećnici na 200°C oko 30 minuta.

Izvor 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.