gastro postao
Jedno od najznačajnijih turskih jela s maslinovim uljem - patlidžan punjen pirjanim lukom, češnjakom i rajčicama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 332
Potrebno vam je
- 4 kom patlidžan
- 4 kom rajčica, crvena
- 4 režanj češnjak
- 1 dl ulje maslinovo
- 1 vezica peršin, list
- 40 g luk ,crveni
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Patlidžane djelomično ogulimo (po dužini, naizmjence dio bez kožice, dio s kožicom) i stavimo u slanu vodu da odstoje oko dva sata. Ocijedimo, osušimo ubrusom i popržimo na ulju. Kad porumene, izvadimo ih i složimo u lim.
- Na preostalom ulju pirjamo nasjeckan luk, kosani češnjak i oguljene nasjeckane rajčice. Pirjamo dok sva tekućina ne ispari. Dodamo peršin, sol i papar.
- Svaki patlidžan zarežemo uzdužno na dva mjesta. Zarezana mjesta napunimo pripremljenom rajčicom, a ostatak složimo oko patlidžana.
- Sve podlijemo s decilitar-dva vode i pečemo u pećnici na 200°C oko 30 minuta.
Izvor 24 sata