Recepti 26. travnja 2021.

Imamo pet odličnih tartova - za svaki ukus!

; sezonski tart od jagode foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prhko tijesto i slastan nadjev recept su za tart iz snova!

Tart je tradicionalno francusko jelo koje se može pripremiti i u slatkoj i u slanoj verziji. Za ukusan tart najvažnije je prhko tijesto i kalup koji mu daje specifičan okrugli izgled niske torte. Na prhko tijesto mogu se stavljati različiti nadjevi: od voća i voćnih džemova do krema na bazi vanilije, čokolade i karamela. 

Izaberi omiljenu kombinaciju okusa i pripremi slasticu u kojoj će uživati cijela obitelj! 

  • Brzinski tart od čokolade

Ljubitelji čokolade uživat će u čokoladnom tartu po receptu Sweety and spicy. Priprema je jednostavna i ne zahtijeva posebno kulinarsko umijeće. Inspiracija za punjenje proizlazi iz vrta prepunog začina; dodati neki začin u čokoladu uvijek je dobra kombinacija, a ovoga puta menta se pokazala kao pun pogodak. Uživaj! 

 

Možda vas zanima... Zasladi se i opusti uz brzinski tart od čokolade Kolumne

 

 | Author: Sweety and Spicy Tart s ganacheom od čokolade; foto: foto: Sweety and Spicy

  • Sezonski tart s ukusnim curdom od rabarbare i ribizla

Ovaj prekrasan tart krasi curd od rabarbare. To je krema na bazi voća i jaja koja se dobije laganim kuhanjem.  Za prhko tijesto Vedran Bošković koristio se provjerenim omjerom 3:2:1 (brašno, maslac, šećer) uz dodatak malo hladne vode. Tart možeš ukrasiti sa svježim voćem i koricom limete, dobro ohladiti i uživati u odličnoj slastici. 

 

Možda vas zanima... Ovaj recept za sezonski tart ne smiješ propustiti Kolumne

 

 | Author: Vedran Bošković Tart s curdom od rabarbare; foto: foto: Vedran Bošković

  • Tart s bademima i džemom od malina

Riječ je o tradicionalnom Bakewell tartu, nazvanom prema istoimenom gradiću u samom središtu zemlje, koji se sastoji od prhkog tijesta, Frangipane paste i džema od maline. Priprema će ti oduzeti otprilike sat vremena, što uključuje odmaranje tijesta te pečenje, a količina je dovoljna za osam serviranja.

 

Možda vas zanima... Počasti se tartom s džemom i bademima Recepti

 

  • Tart s bijelom čokoladom, kikirikijem i slanim karamelom

Irena Gavran osmislila je odličan recept za tart s bijelom čokoladom, kikirikijem i slanim karamelom. Ovaj tart okusom jako podsjeća na Snickers s bijelom čokoladom, stoga će ljubitelji Snickers čokoladica zasigurno uživati i u ovom slasnom tartu. 

 

Možda vas zanima... Tart s bijelom čokoladom, kikirikijem i slanim karamelom Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Snickers tart; foto: foto: Irena Gavran

  • Mojito tart 

A što kažeš na mojito kao kolač? Mojito tart. S yuzuom. Yuzu je citrusno voće koje na prvi pogled liči na male žute mandarine. Stručnjaci kažu da je yuzu na prvom mjestu sjajno prirodno sredstvo za borbu protiv stresa i depresije. Dakle, ova slastica će riješiti sve probleme, garantiramo! 

 

Možda vas zanima... Prijatelji će te obožavati zbog ovog mojito tarta Kolumne

 

 | Author: Ana Prša Mojito tart; foto: foto: Ana Prša

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.