Polako započinje sezona jagoda, a za sladokusce ona znači samo jedno - sezonu najfinijih, osvježavajućih, mirisnih slastica! Jagode u kombinaciji s bijelom ili mliječnom čokoladom, šlagom ili kremastim sirom raspametit će sve zaljubljenike u ove slatko-kisele, mirisne, crvene voćke.
Preostaje ti samo da izabereš jedan od recepata, zasučeš rukave i baciš se na pripremu neodoljive proljetne slastice.
-
Proljetna Linzer torta s jagodama i rabarbarom
Linzer tortu možemo raditi s različitim kombinacijama punjenja, no početkom sezone jagoda, u mnogim vrtovima raste još i rabarbara, a to je idealna kombinacija. Rabarbara je zeljasta biljka s krupnim zelenim listovima i crvenkastom stabljikom. Njezin kiselkasti okus sjajno komparira slatko-kiselim jagodama. Autor recepta Matija Plašć, s bloga Sweety and Spicy savjetuje da uz nju poslužiš i kuglicu sladoleda od vanilije koji će dati još dodatni kontrast kiselkastim notama jagode i rabarbare. Uživaj!
-
Lagana torta od jagoda i čokolade
Jagode i čokolada uvijek su dobra ideja, a kada ih spojiš u ovoj jednostavnoj i laganoj torti, omiljena kombinacija dobit će posve novo značenje. Krema od jagoda i jogurta priprema se brzinski, a zatim je samo još potrebno umutiti smjesu za biskvit te pripremiti ganache od čokolade. Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možeš pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu.
-
Mliječne šnite s jagodama
Osvježavajući kremasti kolač s jagodama i šlagom oduševit će i najzahtjevnija nepca! Irena Gavran s bloga Pregacha pripremila je ovaj recept u kojem ćeš sigurni smo, uživati!
-
Cheesecake s jagodama u čaši
Želja za slatkim je s jedne strane, a vaga s druge. U tom je trenutku, blogerica Matea osmislila ovaj, zdraviji, ali jednako ukusan cheesecake s jagodama i odličnom podlogom od oraščića i mljevenih keksa. Druge recepte blogerice Sweet 'n' Salty potraži na njenom Instagram profilu!
-
Blondies s jagodama i bijelom čokoladom
Blondie je još slađa sestra poznatih brownieja, a ova kombinacija jagoda, komadića bijele čokolade i maslaca će te osvojiti na prvi griz! Blondies su odlični i topli i hladni. Dok su topli, bijela čokolada je fino otopljena, a kad se ohlade - postane hrskava… Njam! Recept je pripremila Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka.