Recepti 24. travnja 2022.

Imamo pet slastica za obožavatelje jagoda!

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Recepti za najfinije slastice s jagodama na jednom mjestu...

Polako započinje sezona jagoda, a za sladokusce ona znači samo jedno - sezonu najfinijih, osvježavajućih, mirisnih slastica! Jagode u kombinaciji s bijelom ili mliječnom čokoladom, šlagom ili kremastim sirom raspametit će sve zaljubljenike u ove slatko-kisele, mirisne, crvene voćke.

Preostaje ti samo da izabereš jedan od recepata, zasučeš rukave i baciš se na pripremu neodoljive proljetne slastice. 

  • Proljetna Linzer torta s jagodama i rabarbarom

Linzer tortu možemo raditi s različitim kombinacijama punjenja, no početkom sezone jagoda, u mnogim vrtovima raste još i rabarbara, a to je idealna kombinacija. Rabarbara je zeljasta biljka s krupnim zelenim listovima i crvenkastom stabljikom. Njezin kiselkasti okus sjajno komparira slatko-kiselim jagodama. Autor recepta Matija Plašć, s bloga Sweety and Spicy savjetuje da uz nju poslužiš i kuglicu sladoleda od vanilije koji će dati još dodatni kontrast kiselkastim notama jagode i rabarbare. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Proljetna verzija Linzer torte s jagodama i rabarbarom Kolumne

 

 | Author: Matija Plašć foto: Matija Plašć

  • Lagana torta od jagoda i čokolade

Jagode i čokolada uvijek su dobra ideja, a kada ih spojiš u ovoj jednostavnoj i laganoj torti, omiljena kombinacija dobit će posve novo značenje. Krema od jagoda i jogurta priprema se brzinski, a zatim je samo još potrebno umutiti smjesu za biskvit te pripremiti ganache od čokolade. Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možeš pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Torta od jagoda i čokolade - jednostavna, fina i lagana Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

  • Mliječne šnite s jagodama 

Osvježavajući kremasti kolač s jagodama i šlagom oduševit će i najzahtjevnija nepca! Irena Gavran s bloga Pregacha pripremila je ovaj recept u kojem ćeš sigurni smo, uživati!
 

Mliječne šnite s jagodama Možda vas zanima... Desert koji obećava: Mliječne šnite s jagodama Recepti

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

  • Cheesecake s jagodama u čaši

Želja za slatkim je s jedne strane, a vaga s druge. U tom je trenutku, blogerica Matea osmislila ovaj, zdraviji, ali jednako ukusan cheesecake s jagodama i odličnom podlogom od oraščića i mljevenih keksa. Druge recepte blogerice Sweet 'n' Salty potraži na njenom Instagram profilu!

 

Možda vas zanima... Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši Kolumne

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea
  • Blondies s jagodama i bijelom čokoladom

Blondie je još slađa sestra poznatih brownieja, a ova kombinacija jagoda, komadića bijele čokolade i maslaca će te osvojiti na prvi griz!  Blondies su odlični i topli i hladni. Dok su topli, bijela čokolada je fino otopljena, a kad se ohlade - postane hrskava… Njam! Recept je pripremila Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka

 

Možda vas zanima... Najbolji recept za blondies s jagodama i bijelom čokoladom Kolumne
 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:24 24. Travanj 2022.

    Bez jagoda nista.u svakoj torti.su naj naj