Samo domaće - moto je kućice Tringelt koja na zagrebačkom Fuliranju nudi sao domaća jela. Donosimo njihov recept za zagorsku juhu, koja odlično grije, ali i liječi mamurluk
Kućica TringeltEduarda Bega na ovogodišnjem Fuliranju nudi isključivo domaća zimska jela. Nudi se tako sarma s kremom od krumpira i domaćim kukuruznim kruhom (9.50 eura), krpice sa zeljem i buncekom (8.50 eura), štrukli - u slanoj i slatkoj verziji (8 eura), ali i fina krepka zagorska juha (8 eura) koja odlično grije u ovim hladnim danima, ali je, otkrivaju nam na Tringelt kućici, i super lijek protiv mamurluka, a to nam stvarno treba ovih dana... 😉
U nastavku donosimo recept za zagorsku juhu koji su nam otkrili na Tringelt kućici...
Ne gasi ekran dok kuham
Zagorska juha by Tringelt
20 MIN
pripreme
33 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Luk
120
g
Mrkva
150
g
Krumpir
200
g
Šampinjoni
150
g
Bukovače
150
g
Slanina
150
g
Svinjska mast
1
žlica
Povrtni temeljac
1
l
Voda
1
l
Šećer
1
žličica
Dimljena paprika
2
žlica
Ljuta papričica
0,50
žlica
Sol
1
žličica
Lovorov list
5
kom
Listići svježeg peršina
1
žlica
Svježe mljeveni crni papar
0,50
žličica
Postupak
Nasjeckaj luk na sitne kockice, mrkvu, krumpir na kockice veličine cca 1,5-2 cm x 1,5-2 cm, te slaninu na trakice.
U dublji lonac stavi svinjsku mast, pusti da se otopi i ugrije, dodaj luk i proprži ga dok ne postane staklast, te dodaj slaninu. Proprži slaninu nekoliko minuta na laganoj vatri dok ne postane svijetlo smeđa.
Dodaj nasjeckane šampinjone, bukovače, te mrkvu, te nastavi sve pirjati. Dodaj sol, papar, lovorov list, peršin te ulij povrtni temeljac i vodu.
Dodaj crvenu dimljenu papriku i crvenu ljutu papriku po želji, te malo šećera. Kada sve lagano zakuha dodaj krumpir, te kuhaj sve na laganoj vatri narednih 15-20 minuta.