gastro postao
Ovako Irci pripremaju svoj čušpajz.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 232
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 760 g janjetina, mršava
- 1 šalica ječam
- 2 šalica mesni temeljac
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, korijen
- 1 vezica špinat
Priprema
- Namočite ječam u vodi. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri i popržite janjetinu tri-četiri minute ili dok ne posmeđi. Izvadite je na tanjur.
- Dodajte luk u tavu, pirjajte ga i miješajte oko tri minute, dok ne omekša. Vratite janjetinu u tavu pa dodajte ječam, temeljac i šalicu i pol hladne vode. Dodajte soli i papra, poklopite tavu i pustite neka zakuha. Smanjite vatru i pirjajte 40 minuta ili dok ječam ne omekša.
- Dodajte mrkvu i sjeckani celer te kuhajte poklopljeno još 20 minuta ili dok janjetina i ječam ne budu potpuno mekani. Maknite jelo s vatre, umiješajte sjeckani špinat i poslužite.