Recepti 03. listopada 2014.

Irski lonac s janjetinom i ječmom

;Jednostavan i ukusan krumpir gulaš po receptu naših baka foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako Irci pripremaju svoj čušpajz.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 232

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 760 g janjetina, mršava
  • 1 šalica ječam
  • 2 šalica mesni temeljac
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer, korijen
  • 1 vezica špinat

Priprema

  1. Namočite ječam u vodi. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri i popržite janjetinu tri-četiri minute ili dok ne posmeđi. Izvadite je na tanjur.
  2. Dodajte luk u tavu, pirjajte ga i miješajte oko tri minute, dok ne omekša. Vratite janjetinu u tavu pa dodajte ječam, temeljac i šalicu i pol hladne vode. Dodajte soli i papra, poklopite tavu i pustite neka zakuha. Smanjite vatru i pirjajte 40 minuta ili dok ječam ne omekša.
  3. Dodajte mrkvu i sjeckani celer te kuhajte poklopljeno još 20 minuta ili dok janjetina i ječam ne budu potpuno mekani. Maknite jelo s vatre, umiješajte sjeckani špinat i poslužite.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.