Recepti 13. listopada 2014.

Izmir kofte

Izmir kofte
gastro postao gastro.24sata.hr
Aromatične duguljaste, turske kofte bogate su začinima, a najčešće se poslužuju uz umak od rajčice, pilav ili pire krumpir

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 379

Potrebno vam je

  • 500 g mljeveno meso
  • sol
  • 200 g mljevena junetina
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žlica peršin, list
  • kim
  • crvena paprika
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica krušne mrvice
  • pšenično brašno, bijelo
  • 800 g pelati
  • 3 kom krumpir, mladi
  • 1 kom paprika, zelena

Priprema

  1. Mljevenu piletinu (500 g) i mljevenu junetinu pomiješamo s lukom, peršinom, jajetom i mrvicama. Začinimo paprom i solju te s malo paprike i kumina.
  2. Od smjese oblikujemo okruglice, uvaljamo u brašno i popečemo na malo ulja da porumene sa svih strana.
  3. Na istoj masnoći popržimo krumpir izrezan na ploške da porumeni sa svake strane i odložimo ga da se ocijedi višak masnoće. Na to ulje dodamo rajčice pelate, posolimo, popaprimo i kratko prokuhamo umak.
  4. U nauljenu vatrostalnu posudu poredamo popečene ploške krumpira koje smo blago posolili, na njih stavimo kofte, pospemo paprikom izrezanom na kockice i prelijemo umakom od rajčice.
  5. Pečemo u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta. Poslužimo samo ili s kuhanom rižom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.