gastro postao
Aromatične duguljaste, turske kofte bogate su začinima, a najčešće se poslužuju uz umak od rajčice, pilav ili pire krumpir
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 379
Potrebno vam je
- 500 g mljeveno meso
- sol
- 200 g mljevena junetina
- svježe mljeveni papar
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žlica peršin, list
- kim
- crvena paprika
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica krušne mrvice
- pšenično brašno, bijelo
- 800 g pelati
- 3 kom krumpir, mladi
- 1 kom paprika, zelena
Priprema
- Mljevenu piletinu (500 g) i mljevenu junetinu pomiješamo s lukom, peršinom, jajetom i mrvicama. Začinimo paprom i solju te s malo paprike i kumina.
- Od smjese oblikujemo okruglice, uvaljamo u brašno i popečemo na malo ulja da porumene sa svih strana.
- Na istoj masnoći popržimo krumpir izrezan na ploške da porumeni sa svake strane i odložimo ga da se ocijedi višak masnoće. Na to ulje dodamo rajčice pelate, posolimo, popaprimo i kratko prokuhamo umak.
- U nauljenu vatrostalnu posudu poredamo popečene ploške krumpira koje smo blago posolili, na njih stavimo kofte, pospemo paprikom izrezanom na kockice i prelijemo umakom od rajčice.
- Pečemo u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta. Poslužimo samo ili s kuhanom rižom.