Recepti 13. listopada 2014.

Jadranske dagnje otvorene u pivu

Jadranske dagnje otvorene u pivu
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Ante Udovičić i Karlovačka pivovara donose vam 7 pivskih recepata za Uskrs Gurmansko putovanje do Uskrsa nastavite uz jadranske dagnje otvorene u pivu, u kojima okus mora i školjke izvrsno prianjaju uz slatkoću i voćnu notu piva.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 323

Potrebno vam je

  • 1500 g dagnja
  • 0.50 l karlovačko 0,0% maxx
  • 100 g ljutika
  • 6 grančica majčina dušica
  • 100 g sušena rajčica
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Jadranske dagnje očistiti, oprati te ih odložiti u posudu.
  2. U širokoj posudi zagrijati ulje do faze dimljenja te dodati dagnje (bez tekućine koju su pustile u posudu), posuti sitno isjeckanom ljutikom i majčinom dušicom te poklopiti na 1-2 minute uz treskanje posude.
  3. Nakon toga otklopiti i zaliti pivom te kuhati dok se dagnje ne otvore.

Chef Ante Udovičić i Karlovačka pivovara donose vam 7 pivskih recepata za Uskrs Gurmansko putovanje do Uskrsa nastavite uz jadranske dagnje otvorene u pivu, u kojima okus mora i školjke izvrsno prianjaju uz slatkoću i voćnu notu piva.

Izvor Kuharica "7 pivskih recepata za Uskrs"