gastro postao
Chef Ante Udovičić i Karlovačka pivovara donose vam 7 pivskih recepata za Uskrs
Gurmansko putovanje do Uskrsa nastavite uz jadranske dagnje otvorene u pivu, u kojima okus mora i školjke izvrsno prianjaju uz slatkoću i voćnu notu piva.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 323
Potrebno vam je
- 1500 g dagnja
- 0.50 l karlovačko 0,0% maxx
- 100 g ljutika
- 6 grančica majčina dušica
- 100 g sušena rajčica
- ulje maslinovo
Priprema
- Jadranske dagnje očistiti, oprati te ih odložiti u posudu.
- U širokoj posudi zagrijati ulje do faze dimljenja te dodati dagnje (bez tekućine koju su pustile u posudu), posuti sitno isjeckanom ljutikom i majčinom dušicom te poklopiti na 1-2 minute uz treskanje posude.
- Nakon toga otklopiti i zaliti pivom te kuhati dok se dagnje ne otvore.
Chef Ante Udovičić i Karlovačka pivovara donose vam 7 pivskih recepata za Uskrs Gurmansko putovanje do Uskrsa nastavite uz jadranske dagnje otvorene u pivu, u kojima okus mora i školjke izvrsno prianjaju uz slatkoću i voćnu notu piva.