gastro postao
Za ukusno predjelo napunite školjke uljem, vinom, začinima i parmezanom te ih zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 152
Potrebno vam je
- 15 g jakopska kapica
- 4 žlica list bosiljka
- 2 režanj češnjak
- 1.50 žlica ulje maslinovo
- 1 dl vino bijelo
- 1 žlica krušne mrvice
- 100 g parmezan
Priprema
- Očistite školjke, u svaku rasporedite malo maslinova ulja, bijelog vina, nasjeckane začine i pospite krušnim mrvicama. U svaku školjku naribajte puno parmezana.
- Stavite peći na najviši položaj u pećnici na oko 200°c. Pecite oko deset minuta ili dok se sir ne rastopi te dobije lijepu rumenu boju.
Izvor Skuhatćute