Recepti 03. listopada 2014.

Jakobove kapice zapečene s parmezanom

gastro postao gastro.24sata.hr
Za ukusno predjelo napunite školjke uljem, vinom, začinima i parmezanom te ih zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 152

Potrebno vam je

  • 15 g jakopska kapica
  • 4 žlica list bosiljka
  • 2 režanj češnjak
  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • 1 dl vino bijelo
  • 1 žlica krušne mrvice
  • 100 g parmezan

Priprema

  1. Očistite školjke, u svaku rasporedite malo maslinova ulja, bijelog vina, nasjeckane začine i pospite krušnim mrvicama. U svaku školjku naribajte puno parmezana.
  2. Stavite peći na najviši položaj u pećnici na oko 200°c. Pecite oko deset minuta ili dok se sir ne rastopi te dobije lijepu rumenu boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.