Recepti 26. ožujka 2015.

Janjeća kruna

Janjeća-kruna
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
"Janjeća kruna" napravljena od rebara omotanih i pričvršćenih špagom u krug, iziskuje malo više truda i vremena, ali za Uskršnji ručak pečena i nadjevena u sredini s mljevenim mesom i začinima, zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 855

Potrebno vam je

  • 1 kg janjetina, kare
  • 4 kriška panceta
  • 100 g mljeveno meso
  • 20 g kruh pšenični, bijeli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • peršin, list
  • ružmarin
  • 1 kom jaje kokošje
  • ulje maslinovo
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Neka vam mesar janjeće kotlete (janjeći kare s rebrima) u komadu zareže po svakom koštanom spoju, samo da razdvoji pršljenove kralježnice.
  2. Posolite i popaprite meso i sve savijte u krunu. Krajeve karea povežite špagom da se ne rastavi. S vrhova rebra oštrim nožem skinite meso.
  3. Donji dio mesa oko kralježnice omotajte ploškama pancete.
  4. Na maslinovom ulju prepržite sitno sjeckani luk, dodajte mljeveno meso (teletina ili junetina) u koje ste umiješali i samljevene komadiće janjećeg mesa skinutog s rebara.
  5. Kratko propirjajte i dodaje nasjeckan češnjak, malo ružmarina i peršina, te maknite s vatre.
  6. Namočite sredinu kruha s malo toplog mlijeka, zgnječite i dodajte smjesi. Na kraju umiješajte sjeckani peršin i jedno jaje.
  7. Sve dobro promiješajte i pripremljenom smjesom nadjenite sredinu krune koju ste stavili u lim za pečenje.
  8. Pokrijte je aluminijskom folijom i pecite na 200 C oko 40-tak minuta.
  9. Prije posluživanja, maknite foliju i pancetu, te premjestite krunu na svečani tanjur. Ukrasite kriškama limuna, jagodama i grančicama ružmarina. Pokraj krune ispod folije možete peći i ploške krumpira, koje servirajte kao prilog.

Izvor Uskrsna kuharica 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.