gastro postao
"Janjeća kruna" napravljena od rebara omotanih i pričvršćenih špagom u krug, iziskuje malo više truda i vremena, ali za Uskršnji ručak pečena i nadjevena u sredini s mljevenim mesom i začinima, zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 855
Potrebno vam je
- 1 kg janjetina, kare
- 4 kriška panceta
- 100 g mljeveno meso
- 20 g kruh pšenični, bijeli
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- peršin, list
- ružmarin
- 1 kom jaje kokošje
- ulje maslinovo
- papar
- sol
Priprema
- Neka vam mesar janjeće kotlete (janjeći kare s rebrima) u komadu zareže po svakom koštanom spoju, samo da razdvoji pršljenove kralježnice.
- Posolite i popaprite meso i sve savijte u krunu. Krajeve karea povežite špagom da se ne rastavi. S vrhova rebra oštrim nožem skinite meso.
- Donji dio mesa oko kralježnice omotajte ploškama pancete.
- Na maslinovom ulju prepržite sitno sjeckani luk, dodajte mljeveno meso (teletina ili junetina) u koje ste umiješali i samljevene komadiće janjećeg mesa skinutog s rebara.
- Kratko propirjajte i dodaje nasjeckan češnjak, malo ružmarina i peršina, te maknite s vatre.
- Namočite sredinu kruha s malo toplog mlijeka, zgnječite i dodajte smjesi. Na kraju umiješajte sjeckani peršin i jedno jaje.
- Sve dobro promiješajte i pripremljenom smjesom nadjenite sredinu krune koju ste stavili u lim za pečenje.
- Pokrijte je aluminijskom folijom i pecite na 200 C oko 40-tak minuta.
- Prije posluživanja, maknite foliju i pancetu, te premjestite krunu na svečani tanjur. Ukrasite kriškama limuna, jagodama i grančicama ružmarina. Pokraj krune ispod folije možete peći i ploške krumpira, koje servirajte kao prilog.
Izvor Uskrsna kuharica 24 sata