Recepti 06. travnja 2023.

Janjeća plećka sa špinatom – najsočnija ideja za Uskrs

Janjeća plećka
Janjeća plećka foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako tražiš recept za ukusan obiteljski uskrsni meni, ovo jednostavno jelo od janjetine sa špinatom može biti baš to - priprema se jednostavno i lako, a sigurno će sve oduševiti

Uz bogate aromatične note češnjaka i crvenog vina, ovaj recept za janjeću plećku sa špinatom pruža nezaboravno kulinarsko iskustvo, a garantira sočno, mekano meso!

Ovakva je kombinacija, uz puno jačih začina, omiljena čak i u indijskoj kuhinji, pa ako voliš aromatičnije okuse slobodno dodaj začine (i količine) po vlastitom ukusu. Primjerice, curry je dodatak koji će ovo jelo dodatno obogatiti I dati mu pikantniji okus.

 

Punjena janjeća plećka na dubrovački Možda vas zanima... Punjena janjeća plećka na dubrovački Recepti

 

Janjetina, umak od špinata i začini - to je rajska kombinacija svega dobrog, a nama se posebno sviđa dodatak svježeg sira i koncentrata od rajčice. Za prste polizati!

 

 | Author: Shutterstock Janjeća plećka foto: Shutterstock

Janjeća plećka sa špinatom

Sastojci (za 6 osoba):

  • 200 g zamrznutog špinata
  • 1 ljutika
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 janjeća plećka bez kosti (oko 1,2 kg)
  • sol i papar
  • 50 g svježeg sira
  • 2 rajčice
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica koncentrata od rajčica
  • 400 ml temeljca
  • 200 ml crvenog vina
  • gustin

 

Možda vas zanima... Ako ti pečeno meso ne uspijeva savršeno - isprobaj ove recepte! Recepti

 

Postupak:

  1. Špinat odmrzni. Ljutiku i češnjak oljušti i sitno nasjeckaj. Meso posuši pa ga natrljaj solju, paprom i češnjakom.
  2. Špinat raspodijeli po mesu te premaži svježim sirom. Rajčice operi i usitni. Potom ih zajedno s ljutikom raspodijeli po špinatu. Meso smotaj i učvrsti kuhinjskim koncem.
  3. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Meso zapeci sa svih strana na tavi, na maslacu. Dodaj koncentrat rajčice, promiješaj pa ulij temeljac. Peci oko sat vremena u pećnici.
  4. Nakon 50 minuta ulij vino. Umak posoli i popapri pa ga zgusni razmućenim škrobom.
  5. Izvadi meso, ukloni kuharski konac i nareži ga na ploške. Posluži s umakom. Odličan prilog su popečci od špinata i krumpira.

 | Author: Shutterstock Janjeća plećka foto: Shutterstock

 

Janjeća koljenica Možda vas zanima... Za više okusa i sočnosti: Najbolji umaci za janjetinu Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.