Ako tražiš recept za ukusan obiteljski uskrsni meni, ovo jednostavno jelo, janjeća plećka sa špinatom, može biti baš to - priprema se jednostavno i lako, a sigurno će sve oduševiti
Uz bogate aromatične note češnjaka i crvenog vina, ovaj recept za janjeću plećku sa špinatom pruža nezaboravno kulinarsko iskustvo, a garantira sočno, mekano meso! I stoga je idealna ideja za ručak na Uskrs!
Ovakva je kombinacija, uz puno jačih začina, omiljena čak i u indijskoj kuhinji, pa ako voliš aromatičnije okuse slobodno dodaj začine (i količine) po vlastitom ukusu. Primjerice, curry je dodatak koji će ovo jelo dodatno obogatiti I dati mu pikantniji okus.
Janjetina, umak od špinata i začini - to je rajska kombinacija svega dobrog, a nama se posebno sviđa dodatak svježeg sira i koncentrata od rajčice. Za prste polizati!
Janjeća plećka
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Janjeća plećka sa špinatom
20 MIN
pripreme
180 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
Zamrznuti špinat
200
g
Ljutika
1
kom
Češnjak
1
režanj
Janjeća plećka
1,20
kg
Sol
2
žličica
Crni papar
1
žličica
Svježi sir
50
g
Rajčica
2
kom
Maslac
1
žlica
Koncentrat rajčice
1
žlica
Pileći temeljac
400
ml
Crveno vino
200
ml
Gustin (Kukuruzni Škrob)
1
žlica
Postupak
Špinat odmrzni. Ljutiku i češnjak oljušti i sitno nasjeckaj. Meso posuši pa ga natrljaj solju, paprom i češnjakom.
Špinat raspodijeli po mesu te premaži svježim sirom. Rajčice operi i usitni. Potom ih zajedno s ljutikom raspodijeli po špinatu. Meso smotaj i učvrsti kuhinjskim koncem.
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Meso zapeci sa svih strana na tavi, na maslacu. Dodaj koncentrat rajčice, promiješaj pa ulij temeljac. Peci oko sat vremena u pećnici.
Nakon 50 minuta ulij vino. Umak posoli i popapri pa ga zgusni razmućenim škrobom.
Izvadi meso, ukloni kuharski konac i nareži ga na ploške. Posluži s umakom. Odličan prilog su popečci od špinata i krumpira.
Isprobaj i ove odlične recepte za sočna i slasna pečenja...