Recepti Uskrs 24. ožujka 2024.

Odlična ideja za Uskrs: Janjeća plećka sa špinatom

Uskrs
20 MIN
180 MIN
10
SREDNJE
Janjeća plećka
Janjeća plećka - izvrsna za uskrsni stol
foto: Shutterstock
Ako tražiš recept za ukusan obiteljski uskrsni meni, ovo jednostavno jelo, janjeća plećka sa špinatom, može biti baš to - priprema se jednostavno i lako, a sigurno će sve oduševiti

Uz bogate aromatične note češnjaka i crvenog vina, ovaj recept za janjeću plećku sa špinatom pruža nezaboravno kulinarsko iskustvo, a garantira sočno, mekano meso! I stoga je idealna ideja za ručak na Uskrs!

Ovakva je kombinacija, uz puno jačih začina, omiljena čak i u indijskoj kuhinji, pa ako voliš aromatičnije okuse slobodno dodaj začine (i količine) po vlastitom ukusu. Primjerice, curry je dodatak koji će ovo jelo dodatno obogatiti I dati mu pikantniji okus.

Punjena janjeća plećka na dubrovački Možda vas zanima... Punjena janjeća plećka na dubrovački Recepti

Janjetina, umak od špinata i začini - to je rajska kombinacija svega dobrog, a nama se posebno sviđa dodatak svježeg sira i koncentrata od rajčice. Za prste polizati!

 | Author: Shutterstock Janjeća plećka foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Janjeća plećka sa špinatom
20 MIN
pripreme
180 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Zamrznuti špinat 200 g
  • Ljutika 1 kom
  • Češnjak 1 režanj
  • Janjeća plećka 1,20 kg
  • Sol 2 žličica
  • Crni papar 1 žličica
  • Svježi sir 50 g
  • Rajčica 2 kom
  • Maslac 1 žlica
  • Koncentrat rajčice 1 žlica
  • Pileći temeljac 400 ml
  • Crveno vino 200 ml
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 1 žlica
Postupak
  1. Špinat odmrzni. Ljutiku i češnjak oljušti i sitno nasjeckaj. Meso posuši pa ga natrljaj solju, paprom i češnjakom.


  2. Špinat raspodijeli po mesu te premaži svježim sirom. Rajčice operi i usitni. Potom ih zajedno s ljutikom raspodijeli po špinatu. Meso smotaj i učvrsti kuhinjskim koncem.


  3. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Meso zapeci sa svih strana na tavi, na maslacu. Dodaj koncentrat rajčice, promiješaj pa ulij temeljac. Peci oko sat vremena u pećnici.


  4. Nakon 50 minuta ulij vino. Umak posoli i popapri pa ga zgusni razmućenim škrobom.


  5. Izvadi meso, ukloni kuharski konac i nareži ga na ploške. Posluži s umakom. Odličan prilog su popečci od špinata i krumpira.


Isprobaj i ove odlične recepte za sočna i slasna pečenja...

pečena govedina Možda vas zanima... Kako da ti pečeno meso baš svaki put ispadne savršeno Recepti Pečena svinjetina Možda vas zanima... Raspada se na dodir: Sporo pečeno meso Špajza porchetta Možda vas zanima... Zarolaj odojak i oduševi goste! Recepti Raskošan božićni stol Možda vas zanima... Najslasniji blagdani - od purice do mesnih rolada Špajza Svinjeće pečenje Možda vas zanima... Bolje ne može: Svinjsko pečenje s krumpirima Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.