Recepti Uskrs 24. ožujka 2024.

Odlična ideja za Uskrs: Janjeća plećka sa špinatom

Uskrs
20 MIN
180 MIN
10
SREDNJE
Janjeća plećka
Janjeća plećka - izvrsna za uskrsni stol
foto: Shutterstock
Ako tražiš recept za ukusan obiteljski uskrsni meni, ovo jednostavno jelo, janjeća plećka sa špinatom, može biti baš to - priprema se jednostavno i lako, a sigurno će sve oduševiti

Uz bogate aromatične note češnjaka i crvenog vina, ovaj recept za janjeću plećku sa špinatom pruža nezaboravno kulinarsko iskustvo, a garantira sočno, mekano meso! I stoga je idealna ideja za ručak na Uskrs!

Ovakva je kombinacija, uz puno jačih začina, omiljena čak i u indijskoj kuhinji, pa ako voliš aromatičnije okuse slobodno dodaj začine (i količine) po vlastitom ukusu. Primjerice, curry je dodatak koji će ovo jelo dodatno obogatiti I dati mu pikantniji okus.

Punjena janjeća plećka na dubrovački Možda vas zanima... Punjena janjeća plećka na dubrovački Recepti

Janjetina, umak od špinata i začini - to je rajska kombinacija svega dobrog, a nama se posebno sviđa dodatak svježeg sira i koncentrata od rajčice. Za prste polizati!

 | Author: Shutterstock Janjeća plećka foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Janjeća plećka sa špinatom
20 MIN
pripreme
180 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Zamrznuti špinat 200 g
  • Ljutika 1 kom
  • Češnjak 1 režanj
  • Janjeća plećka 1,20 kg
  • Sol 2 žličica
  • Crni papar 1 žličica
  • Svježi sir 50 g
  • Rajčica 2 kom
  • Maslac 1 žlica
  • Koncentrat rajčice 1 žlica
  • Pileći temeljac 400 ml
  • Crveno vino 200 ml
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 1 žlica
Postupak
  1. Špinat odmrzni. Ljutiku i češnjak oljušti i sitno nasjeckaj. Meso posuši pa ga natrljaj solju, paprom i češnjakom.


  2. Špinat raspodijeli po mesu te premaži svježim sirom. Rajčice operi i usitni. Potom ih zajedno s ljutikom raspodijeli po špinatu. Meso smotaj i učvrsti kuhinjskim koncem.


  3. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Meso zapeci sa svih strana na tavi, na maslacu. Dodaj koncentrat rajčice, promiješaj pa ulij temeljac. Peci oko sat vremena u pećnici.


  4. Nakon 50 minuta ulij vino. Umak posoli i popapri pa ga zgusni razmućenim škrobom.


  5. Izvadi meso, ukloni kuharski konac i nareži ga na ploške. Posluži s umakom. Odličan prilog su popečci od špinata i krumpira.


Isprobaj i ove odlične recepte za sočna i slasna pečenja...

pečena govedina Možda vas zanima... Kako da ti pečeno meso baš svaki put ispadne savršeno Recepti pečeno meso Možda vas zanima... Sporo pečena svinjetina koja se raspada na dodir Špajza porchetta Možda vas zanima... SLASNO PEČENJE Zarolaj odojak i oduševi goste! Recepti božićni ručak Možda vas zanima... Najbolje ideje za raskošan božićni ručak ili večeru Recepti Svinjeće pečenje Možda vas zanima... Bolje ne može: Svinjsko pečenje s krumpirima Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.