gastro postao
Gusta juha s janjetinom i povrćem
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 284
Potrebno vam je
- 400 g janjetina, mršava
- 100 g mrkva, crvena
- 100 g pastrnjak
- 60 g celer, korijen
- 100 g luk ,crveni
- 1 kom lovorov list
- 2 g papar
- 100 g karfiol
- 50 g grašak zeleni, u zrnu
- 100 g maslac, slani
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 2 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 1 kom sok od limuna (prirod. svježi)
- 10 g sol
- 2 l voda
Priprema
- Janjeće meso izrežemo na kocke, blanširamo i operemo ga u hladnoj vodi.
- Korjenasto povrće očistiti, oprati i sjeckati na jednake kocke. Luk sitno sjeckati, grašak oprati i ocijediti.
- Pripremiti umak od slatkog vrhnja i žutanjaka.
- U posudu za kuhanje staviti toplu vodu i pripremljeno meso da prokuha. Dodati korjenasto povrće i ostale začine. Kuhati dok meso omekša. Dodati grašak i karfiol, nastaviti kuhanje dok se karfiol i grašak skuhaju.
- Od masnoće i brašna napraviti zapršku da dobije svijetlo žutu boju. Zapršku dodati u posudu sa juhom. Ragu juhu kuhati još petnaest minuta.
- Dodati sok od limuna prije serviranja. U juhu umiješati umak od slatkog vrhnja i žutanjaka i dobro promiješati, posuti sjeckanim peršinom.
Gusta juha s janjetinom i povrćem