gastro postao
Sočno janjeće meso s mladim krumpirom, povrćem i aromatičnim začinima pripremite za nedjeljni ručak
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 1400 g janjetina, kare
- 2 kom tikvice, zelene
- 8 kom krumpir, mladi
- cherry rajčice
- 2.50 mala žlica maslac, neslani
- svježi timijan
- češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Janjeće kotlete (8 komada) posolite, popaprite i premažite maslacem kojem ste dodali svježe nasjeckani timjan i češnjak, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoji u hladnjaku preko noći.
- U posudi pomiješajte rajčice, krumpir narezan na kriške i tikvice koje ste narezali na deblje komade, začinite ih s timjanom, češnjakom, soli, paprom i maslinovim uljem, dobro promiješajte.
- Pećnicu zagrijte na 230-250°C, na lim za pečenje složite krumpire i rajčice, na njih položite janjetinu i pecite u zagrijanoj pećnici 20 min po kg mesa. 5 min prije kraja pečenja na lim dodajte i tikvice.
- Kada je meso pečeno pustite da odstoji 10 min prije posluživanja.