Recepti 13. listopada 2014.

Janjeći kotleti s krumpirom i povrćem

Janjeći kotleti s krumpirom i povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočno janjeće meso s mladim krumpirom, povrćem i aromatičnim začinima pripremite za nedjeljni ručak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 1400 g janjetina, kare
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 8 kom krumpir, mladi
  • cherry rajčice
  • 2.50 mala žlica maslac, neslani
  • svježi timijan
  • češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Janjeće kotlete (8 komada) posolite, popaprite i premažite maslacem kojem ste dodali svježe nasjeckani timjan i češnjak, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoji u hladnjaku preko noći.
  2. U posudi pomiješajte rajčice, krumpir narezan na kriške i tikvice koje ste narezali na deblje komade, začinite ih s timjanom, češnjakom, soli, paprom i maslinovim uljem, dobro promiješajte.
  3. Pećnicu zagrijte na 230-250°C, na lim za pečenje složite krumpire i rajčice, na njih položite janjetinu i pecite u zagrijanoj pećnici 20 min po kg mesa. 5 min prije kraja pečenja na lim dodajte i tikvice.
  4. Kada je meso pečeno pustite da odstoji 10 min prije posluživanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.