gastro postao
Provjeite zašto se pečena janjetina odlično slaže s pirjanim povrćem i rižom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1119
Potrebno vam je
- 1000 g janjetina, kotlet
- 1 mala žlica mješavina suhih začina
- sol
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 50 ml ulje maslinovo
- 1 kom čili papričica
- 1 kom mladi luk
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 žlica origano
- 3 žlica limunov sok
- 250 g riža, nepolirana
Priprema
- Pospite kotlete mješavinom suhih začina, posolite i pobrašnite.
- Na zagrijano ulje stavite narezanu papričicu, papriku i luk, dodajte kotlete, a zatim ih popržite s jedne i druge strane. Dodajte origano i limunov sok pa ostavite na vatri tri-četiri minute.
Provjeite zašto se pečena janjetina odlično slaže s pirjanim povrćem i rižom
Izvor Skuhatćute