Recepti 04. lipnja 2020.

Japanski cheesecake od samo tri sastojka

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mekan, prozračan i lagan desert koji će i početnici u kuhanju spremiti bez problema...

Ovaj osnovni recept za japanski cheesecake, od samo tri sastojka, rezultirat će laganim, slatkim i prozračnim kolačem koji je veoma jednostavan za napraviti.

 

Možda vas zanima... Kako napraviti popularni japanski cheesecake Špajza

 

Osim spomenuta tri sastojka, jedino što će ti trebati jest dvije zdjele za njihovo miješanje te okrugli kalup u kojem će se peći. Dakle, ako ga do sad još nisi spremala, ovo je savršen recept za početnika, ali i za one koji vole njegov lagan i prozračan okus, bez mnogo komplikacija. Baci se na pripremu!

Sastojci:

  • 250 g bijele čokolade 
  • 230 g krem sira sobne temperature
  • 6 velikih jaja sobne temperature

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Dno okruglog kalupa obloži masnim papirom za pečenje, a isto napravi i s rubovima.
  3. Zatim centriraj kalup na sredinu komada alu folije kojom ćeš obložiti vanjski rub kako voda ne bi mogla ući u njega.
  4. Stavi bijelu čokoladu u zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu i zagrij ju u intervalima od 20 sekundi ili stavi čokoladu u zdjelu iznad kipuće vode te povremeno miješaj dok se ne otopi. Prebaci u veliku zdjelu i umiješaj krem ​​sir. Ostavi da se malo ohladi, a zatim dodaj žumanjke i promiješaj da se svi sastojci sjedine.
  5. Pomoću električnog miksera na velikoj brzini umuti bjelanjke u drugoj velikoj zdjeli dok se ne stvore kruti vrhovi.
  6. U čokoladnu smjesu dodaj mali dio bjelanjka i miješaj sve dok smjesa ne posvijetli. Nježno dodaj preostali dio bjelanjaka.
  7. U pripremljeni kalup izlij dobiveno tijesto. Stavite posudu u lim za pečenje i dodaj u njega toplu vodu tek toliko da dosegne do pola kalupa  za tortu.
  8. Peci cheesecake oko 40 do 45 minuta. Isključi pećnicu i ostavi posudu u pećnici još 15 minuta, a zatim ju prebaci na žičani stalak i ostavi da se potpuno ohladi.
  9. Izvadi cheesecake iz kalupa, prebaci ga na tanjur za posluživanje i ohladi, najmanje četiri sata ili preko noći. Posluži uz dodatke po želji.

U slast!

 

Možda vas zanima... Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši Kolumne Cheesecake s narančom Možda vas zanima... Cheesecake s narančom - desert koji će sve oduševiti Recepti Možda vas zanima... Banana cheesecake idealna je slastica za vikend Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.