Recepti Desert 09. lipnja 2024.

Japanski cheesecake od samo 3 sastojka

Desert
15 MIN
45 MIN
12
JEDNOSTAVNO
japanski cheesecake
Japanski cheesecake
foto: Zineb Sakhaoui/Unsplash
Mekan, prozračan i lagan desert koji će i početnici u kuhanju spremiti bez problema... Baš to je ovaj japanski cheesecake za koji donosimo nepogrešiv recept!

Ovaj osnovni recept za japanski cheesecake, od samo 3 sastojka, rezultirat će laganim, slatkim i prozračnim kolačem koji je veoma jednostavan za napraviti.

No osim spomenuta 3 sastojka, jedino što će ti trebati jest 2 zdjele te okrugli kalup u kojem će se peći tvoj japanski cheesecake. Ovo je savršen recept za početnike, koji još nikada nisu pripremali japanski cheesecake, ali i za one koji vole njegov lagan i prozračan okus, bez mnogo komplikacija. Baci se na pripremu!

 

Ne gasi ekran dok kuham

Japanski cheesecake - recept sa 3 sastojka
15 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Bijela čokolada 250 g
  • Krem sir 230 g
  • Jaje 6 kom
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.


  2. Dno okruglog kalupa obloži papirom za pečenje, a isto napravi i s rubovima.


  3. Centriraj kalup na sredinu komada alu folije kojom ćeš obložiti vanjski rub kako voda ne bi mogla ući u njega.


  4. Stavi bijelu čokoladu u zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu i zagrij ju u intervalima od 20 sekundi ili stavi čokoladu u zdjelu iznad kipuće vode te povremeno miješaj dok se ne otopi.

    Rastopljenu bijelu čokoladu prebaci u veliku zdjelu i umiješaj krem ​​sir. Ostavi da se malo ohladi, a zatim dodaj žumanjke i promiješaj da se svi sastojci sjedine.


  5. Pomoću električnog miksera na velikoj brzini umuti bjelanjke u drugoj velikoj zdjeli dok se ne stvore čvrsti vrhovi.


  6. U čokoladnu smjesu dodaj mali dio bjelanjka i miješaj sve dok smjesa ne posvijetli. Nježno dodaj preostali dio bjelanjaka.


  7. U pripremljeni kalup izlij dobiveno tijesto. Stavi okrugli kalup u lim za pečenje i dodaj u njega vruću vodu tek toliko da dosegne do pola kalupa za tortu.


  8. Peci cheesecake 40-45 minuta. Isključi pećnicu i ostavi posudu u pećnici još 15 minuta, a zatim ju prebaci na žičani stalak i ostavi da se potpuno ohladi.


  9. Izvadi cheesecake iz kalupa, prebaci ga na tanjur za posluživanje i ohladi, najmanje 4 sata ili preko noći. Posluži uz dodatke po želji (voće, voćni sirup ili džem, čokoladni umak, kremu od limuna...)


Isprobaj i ove recepte...

Možda vas zanima... Kako napraviti popularni japanski cheesecake Špajza Možda vas zanima... Nutella Cookie Dough Cheesecake koji se ne peče Kolumne Možda vas zanima... Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:45 10. Lipanj 2024.

    trebalo bi probati