gastro postao
Mekan, prozračan i lagan desert koji će i početnici u kuhanju spremiti bez problema...
Ovaj osnovni recept za japanski cheesecake, od samo tri sastojka, rezultirat će laganim, slatkim i prozračnim kolačem koji je veoma jednostavan za napraviti.
Osim spomenuta tri sastojka, jedino što će ti trebati jest dvije zdjele za njihovo miješanje te okrugli kalup u kojem će se peći. Dakle, ako ga do sad još nisi spremala, ovo je savršen recept za početnika, ali i za one koji vole njegov lagan i prozračan okus, bez mnogo komplikacija. Baci se na pripremu!
Sastojci:
- 250 g bijele čokolade
- 230 g krem sira sobne temperature
- 6 velikih jaja sobne temperature
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Dno okruglog kalupa obloži masnim papirom za pečenje, a isto napravi i s rubovima.
- Zatim centriraj kalup na sredinu komada alu folije kojom ćeš obložiti vanjski rub kako voda ne bi mogla ući u njega.
- Stavi bijelu čokoladu u zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu i zagrij ju u intervalima od 20 sekundi ili stavi čokoladu u zdjelu iznad kipuće vode te povremeno miješaj dok se ne otopi. Prebaci u veliku zdjelu i umiješaj krem sir. Ostavi da se malo ohladi, a zatim dodaj žumanjke i promiješaj da se svi sastojci sjedine.
- Pomoću električnog miksera na velikoj brzini umuti bjelanjke u drugoj velikoj zdjeli dok se ne stvore kruti vrhovi.
- U čokoladnu smjesu dodaj mali dio bjelanjka i miješaj sve dok smjesa ne posvijetli. Nježno dodaj preostali dio bjelanjaka.
- U pripremljeni kalup izlij dobiveno tijesto. Stavite posudu u lim za pečenje i dodaj u njega toplu vodu tek toliko da dosegne do pola kalupa za tortu.
- Peci cheesecake oko 40 do 45 minuta. Isključi pećnicu i ostavi posudu u pećnici još 15 minuta, a zatim ju prebaci na žičani stalak i ostavi da se potpuno ohladi.
- Izvadi cheesecake iz kalupa, prebaci ga na tanjur za posluživanje i ohladi, najmanje četiri sata ili preko noći. Posluži uz dodatke po želji.
U slast!