Mekan, prozračan i lagan desert koji će i početnici u kuhanju spremiti bez problema... Baš to je ovaj japanski cheesecake za koji donosimo nepogrešiv recept!
Ovaj osnovni receptza japanski cheesecake, od samo 3 sastojka, rezultirat će laganim, slatkim i prozračnim kolačem koji je veoma jednostavan za napraviti.
No osim spomenuta 3 sastojka, jedino što će ti trebati jest2 zdjele te okrugli kalup u kojem će se peći tvoj japanski cheesecake.Ovo je savršen recept za početnike, koji još nikada nisu pripremali japanski cheesecake, ali i za one koji vole njegov lagan i prozračan okus, bez mnogo komplikacija. Baci se na pripremu!
Ne gasi ekran dok kuham
Japanski cheesecake - recept sa 3 sastojka
15 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Bijela čokolada
250
g
Krem sir
230
g
Jaje
6
kom
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
Dno okruglog kalupa obloži papirom za pečenje, a isto napravi i s rubovima.
Centriraj kalup na sredinu komada alu folije kojom ćeš obložiti vanjski rub kako voda ne bi mogla ući u njega.
Stavi bijelu čokoladu u zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu i zagrij ju u intervalima od 20 sekundi ili stavi čokoladu u zdjelu iznad kipuće vode te povremeno miješaj dok se ne otopi.
Rastopljenu bijelu čokoladu prebaci u veliku zdjelu i umiješaj krem sir.Ostavi da se malo ohladi, a zatim dodaj žumanjke i promiješaj da se svi sastojci sjedine.
Pomoću električnog miksera na velikoj brzini umuti bjelanjke u drugoj velikoj zdjeli dok se ne stvore čvrsti vrhovi.
U čokoladnu smjesu dodaj mali dio bjelanjka i miješaj sve dok smjesa ne posvijetli. Nježno dodaj preostali dio bjelanjaka.
U pripremljeni kalup izlij dobiveno tijesto. Stavi okrugli kalup u lim za pečenje i dodaj u njega vruću vodu tek toliko da dosegne do pola kalupa za tortu.
Peci cheesecake 40-45 minuta. Isključi pećnicu i ostavi posudu u pećnici još 15 minuta, a zatim ju prebaci na žičani stalak i ostavi da se potpuno ohladi.
Izvadi cheesecake iz kalupa, prebaci ga na tanjur za posluživanje i ohladi, najmanje 4 sata ili preko noći. Posluži uz dodatke po želji (voće, voćni sirup ili džem, čokoladni umak, kremu od limuna...)
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.