Recepti 03. listopada 2014.

Jednostavan rižot s tunom i narančom

gastro postao gastro.24sata.hr
Rižu za rižot ne treba prati nego popržiti na masnoći (maslacu, maslinovu ili običnom ulju...) sa ili bez luka i češnjaka. Kako se riža ne bi zalijepila ili zagorjela, nezaobilazno je stalno miješanje kuhačom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 108

Potrebno vam je

  • 140 g tuna, konz. u ulju
  • 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 2 kom ljutika
  • 3 šalica povrtni temeljac
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica vino bijelo
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • 1 kom mrkva, crvena

Priprema

  1. Ogulite naranče i iscijedite sok. koru stavite u proključalu vodu da omekša. Ugrijte ulje u tavi i prepržite ljutiku pa dodajte mrkvu, tunjevinu i naribanu koru pola naranče.
  2. Uspite rižu i ulijte vino, a kad riža upije vino, dodajte malo temeljca i sok od naranče. Svaki put kad riža upije temeljac, dodajte još.
  3. Kuhajte oko 15-ak minuta pa popaprite i ukrasite ostatkom kore od naranče te peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.