gastro postao
Rižu za rižot ne treba prati nego popržiti na masnoći (maslacu, maslinovu ili običnom ulju...) sa ili bez luka i češnjaka. Kako se riža ne bi zalijepila ili zagorjela, nezaobilazno je stalno miješanje kuhačom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 108
Potrebno vam je
- 140 g tuna, konz. u ulju
- 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 2 kom ljutika
- 3 šalica povrtni temeljac
- 2 žlica ulje maslinovo
- 0.50 šalica vino bijelo
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
- 1 kom mrkva, crvena
Priprema
- Ogulite naranče i iscijedite sok. koru stavite u proključalu vodu da omekša. Ugrijte ulje u tavi i prepržite ljutiku pa dodajte mrkvu, tunjevinu i naribanu koru pola naranče.
- Uspite rižu i ulijte vino, a kad riža upije vino, dodajte malo temeljca i sok od naranče. Svaki put kad riža upije temeljac, dodajte još.
- Kuhajte oko 15-ak minuta pa popaprite i ukrasite ostatkom kore od naranče te peršinom.
Izvor Skuhatćute