gastro postao
Jednostavna, a tako posebna...
Iako se sastoji od samo četiri namirnice i nekoliko začina, ova jednostavna torta u sebi sadržava nešto posebno i rado joj se uvijek vraćamo. Pripremi ju u okruglom kalupu za torte kako bi dobila njen ljepši i romantičniji oblik koji će te zbog zlatno žute boje podsjećati na sunce.
Nakon pečenja, posluži ju uz svježe voće, kuglicu sladoleda i osvježavajuće piće i uživaj u okusima koji se prožimaju. Također, dobro će se složiti i s šalicom kave ili čaja, tvoj izbor!
Sastojci:
- 100 g nezaslađenog maslaca
- 60 g brašna
- 2 velika jaja
- 150 g šećera
- 1 žličica ekstrakta badema
- 1/2 žličice soli
- 25 g narezanih badema
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Namasti okrugli kalup za torte i pobrašni ga.
- U velikoj zdjeli umuti jaja, šećer, ekstrakt badema i sol, oko 30 sekundi. Dodaj 100 grama maslaca i 60 grama brašna i miješaj dok se ne sjedine. Izlij dobivenu smjesu u pripremljeni kalup za torte. Po vrhu pospi nasjeckanim bademima.
- Peci tortu dok ne postane zlatno smeđe boje ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe van čista, oko 20 do 25 minuta. Prebaci kalup na žičani stalak i ostavi da se torta malo ohladi prije posluživanja.
U slast!