Recepti Tjestenina 22. prosinca 2025.

Jednostavno fino: Fettuccine Alfredo, ali s - kozicama

Tjestenina
15 MIN
10 MIN
4
JEDNOSTAVNO
fettuccine alfredo
Fettuccine Alfredo s kozicama
foto: Flavor notes/Pinterest
Alfredo umak s piletinom dobro nam je poznat, a sada donosimo varijantu u kojoj su glavne zvijezde - kozice. Ovaj izvrstan lagani ručak gotov je za čas, a jako, jako fin. Isprobaj naš recept!

Ako tražiš neku ukusnu ideju za Badnjak, ili bilo koji drugi dan kada želiš pojesti nešto iz mora, onda su ove fettuccine Alfredo s kozicama pravi izbor za tebe! Gotove za samo 25 minuta, i najužurbaniji dan čine ljepšim i ukusnijim.

Svi dobro znamo piletinu Alfredo, no jasno nam je i da se s istim umakom izvrsno slažu i kozice tako da nam se ova ideja za ručak s morskim plodovima jako, jako sviđa. Jer tjestenina nam je najdraža hrana za utjehu!

Recept za fettuccine Alfredo s kozicama je u nastavku... 

fettuccine alfredo | Author: Flavor notes/Pinterest Fettuccine Alfredo s kozicama foto: Flavor notes/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Fettuccine Alfredo s kozicama
15 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Fettuccine 450 g
  • Sol
  • Maslac 4 žlica
  • Kozice 450 g
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Češnjak 2 režanj
  • Brašno 2 žlica
  • Slatko vrhnje 250 ml
  • Mlijeko 125 ml
  • Žumanjak 1 kom
  • Parmezan 1 šalica
  • Listići svježeg peršina 1 žlica
Postupak
  1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ociejdi, sačuvaj oko 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.


  2. U velikoj tavi na srednjoj vatri ugrij 1 žlicu maslaca dok se ne rastopi. Dodaj kozice, posoli i popapri, i prži dok kozice ne poprime ružičastu boju i malo se ne zapeku sa svih strana, 2-3 minute po strani.

    Makni s vatre i stavi sa strane.


  3. Ostatak maslaca (2 žlice) rastopi na drugoj, velikoj tavi. Dodaj usitnjeni češnjak i prži ga dok ne zamiriši, maksimalno 1 minutu (pazi da ne zagori!). Umiješaj brašno i prži dok se brašno ne zapeče, oko 2 minute.

    Umiješaj slatko vrhnje i mlijeko, a potom i umućeni žumanjak.

    Pusti da lagano zakipi te ubaci svježe naribani parmezan.

    Kad se sir potpuno rastopi i umak lagano zgusne, dodaj kuhanu tjesteninu i kozice, dobro promiješaj (najbolje je zapravo snažno protresati tavu).

    Ako je umak pregust dodaj vode od kuhanja tejstenine koliko je potrebno.

    Kušaj i dodaj još soli i papra ako je potrebno.


  4. Pospi usitnjenim listićima svježeg peršina i s još malo svježe naribanog parmezana.


    parmezan, parmigiano reggiano



Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

991 kcal

49 %

MASTI

44,00 g

61 %

KOLESTEROL

0,33 g

0 %

UH

89,00 g

32 %

PROTEINI

55,00 g

110 %

Isprobaj i ove Alfredo varijacije:

alfredo piletina, alfredo tjestenina Možda vas zanima... ALFREDO PILETINA Ručak gotov za manje od pola sata Recepti Veganski alfredo umak Možda vas zanima... Veganski Alfredo umak za brz i kremast ručak Recepti Fettuccine alfredo Možda vas zanima... Ručak za samo 15 minuta: Tjestenina Alfredo Recepti Bijela pizza Možda vas zanima... Ručak za čistu peticu: Pizza s piletinom i alfredo umakom None

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.