Recepti 17. svibnja 2021.

Jela na žlicu: Sedam recepata koje moraš isprobati!

Jela na žlicu foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Proljetni dani rezervirani su za zdrava i ukusna jela na žlicu!

Proljeće je doba laganih obroka i ukusnog sezonskog povrća. Sezonska variva i juhe idealno nadopunjuju proljetni jelovnik; lagana su, prepuna vitamina i prije svega, bogata su okusima.

U nastavku pronađi recepte sa sezonskim namirnicama i inspiriraj se za svoje omiljeno jelo na žlicu. 

  • Krem juha od šparoga

Jedan od odličnih načina za uživanje u svježim šparogama je i kremasta juha koju možeš pripremiti za ručak ili večeru. Za pripremu ove zdrave i ukusne krem juhe nije potrebno nikakvo posebno umijeće, već malo truda i stručak zelenih šparoga, celer, luk, poriluk i maslinovo ulje. Ako si u žurbi, juhu možeš poslužiti uz kiselo vrhnje, a Jamie Oliver predlaže poširana jaja i prepečeni kruh. 

 

Možda vas zanima... Krem juha od šparoga po receptu Jamieja Olivera Recepti

 

  • Krem juha od graška po receptu Marry Berry

Isprobaj nevjerojatno kremastu i osvježavajuću juhu od graška i mente po receptu gastro dive Mary Berry. Glavni su sastojci mladi grašak i menta,  a društvo im prave i luk, temeljac i maslac. Priprema će ti oduzeti 20-ak minuta, a lagana juha poslužit će kao predjelo, lagani ručak s nogu ili večera.

 

Krem juha od graška Možda vas zanima... Mary Berry ima najbolji recept za juhu od graška Recepti

 

  • Proljetna juha s povrćem i pancetom

Ova lagana maneštrica odličan je izbor za brzi ručak. Puna je povrća i neće ti teško pasti. Postoji mnogo kombinacija sastojaka koje možeš ubaciti u ovakve recepte, no Laura Roman ti donosi verziju koju često priprema u svom domu i koja je zaista ukusna.  

 

Možda vas zanima... Ukusna juhica s povrćem i pancetom Kolumne

 

 | Author: Laura Roman Proljetna povrtna juha; foto: foto: Laura Roman

  • Brzinska juha od rajčica

Miris i okus ove juhe odmah će te vratiti u djetinjstvo, u maminu ili bakinu kuhinju, u neka druga vremena. Iako za sve juhe ponekad kažemo kao da su hrana koja liječi i održava nas zdravima, juha od rajčice ili paradajz juha ima posebno mjesto. Ona je kraljica među juhama, a samo nekoliko koraka dijeli te od pripreme do gotovog proizvoda u kojem ćeš uživati.

 

Možda vas zanima... Veličanstvena juha od rajčice gotova je u tren oka Recepti

 

 | Author: Shutterstock Juha od rajčice; foto: foto: Shutterstock

  • Juha od ostataka piletine

Ostatke piletine jednostavno je prenamijeniti u ukusno i zasitno jelo na žlicu. Chowder je vrsta guste, kremaste juhe koja dobro funkcionira i s morskim plodovima, povrćem, ali i mesom. Postoji mnogo varijacija, a danas ti naša kolumnistica Laura Roman donosi recept za chowder s piletinom i kukuruzom. Svakako isprobaj!

 

Možda vas zanima... Od ostataka piletine napravi finu krem juhu Kolumne

 

 | Author: Laura Roman Juha od piletine; foto: foto: Laura Roman

  • Krem juha od tikvica

Nemoj propustiti ovaj jednostavan recept za juhu od omiljenih tikvica, koja može biti odlično predjelo i brzinska večera. Idealna je za proljetne dane, jer je lagana, a prednost je i to što je možeš jesti hladnu. Sastojci su dovoljni za četiri tanjura juhe, a sigurni smo da će te razveseliti i to što je niskokalorična. Uživaj bez grižnje savjesti u toplim danima!

 

Možda vas zanima... Sve što ti treba: Fina krem juha od tikvica Recepti

 

 | Author: Shutterstock Juha od tikvica; foto: foto: Shutterstock

  • Ukusna minestrone juha

Zagrij se uz hranjivu i ukusnu minestrone juhu koju ćeš pripremiti u tren oka. Jedna od najboljih stvari jest što za ovaj recept možeš "očistiti hladnjak". Povrće koje se najčešće stavlja u minestrone juhu su  rajčica, luk, mrkva, celer, grah, krumpir, tikvica, grašak, kupus, poriluk i kelj. Uvijek možeš dodati i tjesteninu, kako bi obrok bio još zasitniji. Za još bolji okus, juhu posluži uz puno svježe naribanog parmezana!

 

Minestrone Možda vas zanima... Utješna, ukusna i mirisna minestrone juha Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.