gastro postao
Poslastica dostojna bana.
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 470
Biskvit
- 100 ml voda
- 50 g šećer, kristal
- 100 g nestle dessert čokolada
- 150 g orah, suhi
- 100 g keksi petit beure
- 6 kom jaje kokošje
Fila
- 200 g nestle dessert čokolada
- 900 ml vrhnje za šlag
Glazura
- 100 g nestle dessert čokolada
- 200 ml vrhnje za šlag
Priprema
- Na pari rastopimo Nestle čokoladu sa vodom i šećerom pa ostavimo da se ohladi.
- Kada se ohladila, u otopljenu čokoladu dodamo smjesu mljevenih oraha i keksa.
- Posebno istući 6 žutanjaka, a posebno 6 žumanjaka i sve dodati u prethodno napravljenu smjesu.
- Izliti u kalup i peći 40 min na 200°C.
- Ispečeni biskvit ohladiti na sobnoj temperaturi oko 1 sat, zatim ga prerežemo na pola i punimo filom koju pripremimo na slijedeći način.
- Odvojite 400 ml vrhnja za šlag i otopite sa Nestle čokoladom na pari.
- Preostalih 500 ml čvrsto istući i dodati u ohlađenu rastopljenu čokoladu.
- Kada smo jednu polovicu napunili filom, poklopimo sa drugom polovicom i hladimo 30 min u frižideru, nakon čega glaziramo sa glazurom.
- Za glazuru otopiti na pari 100 g čokolade sa 200 ml vrhnja za šlag.