Recepti 13. listopada 2014.

Jelačić torta

Jelačić torta
gastro postao gastro.24sata.hr
Poslastica dostojna bana.

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 470

Biskvit

  • 100 ml voda
  • 50 g šećer, kristal
  • 100 g nestle dessert čokolada
  • 150 g orah, suhi
  • 100 g keksi petit beure
  • 6 kom jaje kokošje

Fila

  • 200 g nestle dessert čokolada
  • 900 ml vrhnje za šlag

Glazura

  • 100 g nestle dessert čokolada
  • 200 ml vrhnje za šlag

Priprema

  1. Na pari rastopimo Nestle čokoladu sa vodom i šećerom pa ostavimo da se ohladi.
  2. Kada se ohladila, u otopljenu čokoladu dodamo smjesu mljevenih oraha i keksa.
  3. Posebno istući 6 žutanjaka, a posebno 6 žumanjaka i sve dodati u prethodno napravljenu smjesu.
  4. Izliti u kalup i peći 40 min na 200°C.
  5. Ispečeni biskvit ohladiti na sobnoj temperaturi oko 1 sat, zatim ga prerežemo na pola i punimo filom koju pripremimo na slijedeći način.
  6. Odvojite 400 ml vrhnja za šlag i otopite sa Nestle čokoladom na pari.
  7. Preostalih 500 ml čvrsto istući i dodati u ohlađenu rastopljenu čokoladu.
  8. Kada smo jednu polovicu napunili filom, poklopimo sa drugom polovicom i hladimo 30 min u frižideru, nakon čega glaziramo sa glazurom.
  9. Za glazuru otopiti na pari 100 g čokolade sa 200 ml vrhnja za šlag.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.