gastro postao
Ovo predjelo s voćem i svježim sirom, ukusno je i nadasve lagano. Savršeno je za otvaranje apetita tijekom ljetnih ručkova i večera
Tko može kuhati po ovako velikim vrućinama? Umjesto da palimo štednjak, vrijeme je idealno za neka brza i jednostavna jela no besprijekorna okusa.
Primjerice, ljeti nam voće paše uz razne kombinacije a mi smo se odlučili iskombinirati ga s prepečenim kruhom i crnim maslinama, te začiniti s malo maslinova ulja – ova savršena mediteranska kombinacija gotova je u svega nekoliko minuta a nudi pravo osvježenje i zdrave zalogaje.
Savršeno je, primjerice, za otvaranje apetita tijekom ljetnih ručkova i večera, a može izvrsno poslužiti i kao zdrava grickalica uz filmske večeri.
Ražnjići s lubenicom
Sastojci:
- 100 g feta sira
- 1 krastavac
- lubenica narezana na komadei
- tost
- crne masline bez koštica
- listići mente
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 1 žlica limunova soka
- sol i papar
Postupak:
- Feta sir ocijedi i nareži na kockice. Prereži 1 krastavac i okomito zareži koru rezačem za limun, zatim ga nareži na ploške. Lubenicu otvori i nareže na kockice bez sjemenki.
- Na dugačke drvene ražnjiće naizmjenično naniži kockice lubenice, crne masline bez koštica, feta sir narezan na kockice, kriške krastavca, listiće mente i prepečeni tost.
- Ulij 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sok od 1 limuna, sol i papar u staklenku s čepom na navoj; snažno protresi i pospi po ražnjićima s lubenicom.
- Uživaj u slasnim zalogajima!
Imamo još odličnih recepata s lubenicama...