Recepti 21. kolovoza 2023.

Jelo koje ćeš voljeti: Ražnjići s lubenicom i feta sirom

Ražnjići od lubenice i feta sira
Ražnjići od lubenice i feta sira foto: Instagram @heppykitchen.rocks
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo predjelo s voćem i svježim sirom, ukusno je i nadasve lagano. Savršeno je za otvaranje apetita tijekom ljetnih ručkova i večera

Tko može kuhati po ovako velikim vrućinama? Umjesto da palimo štednjak, vrijeme je idealno za neka brza i jednostavna jela no besprijekorna okusa.

Primjerice, ljeti nam voće paše uz razne kombinacije a mi smo se odlučili iskombinirati ga s prepečenim kruhom i crnim maslinama, te začiniti s malo maslinova ulja – ova savršena mediteranska kombinacija gotova je u svega nekoliko minuta a nudi pravo osvježenje i zdrave zalogaje.

 

Možda vas zanima... Ne znaš što s lubenicom? Imamo pet odličnih ideja! Špajza

 

Savršeno je, primjerice, za otvaranje apetita tijekom ljetnih ručkova i večera, a može izvrsno poslužiti i kao zdrava grickalica uz filmske večeri.

Ražnjići s lubenicom

Sastojci:

  • 100 g feta sira
  • 1 krastavac
  • lubenica narezana na komadei
  • tost
  • crne masline bez koštica
  • listići mente
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 žlica limunova soka
  • sol i papar

 

lubenica i krastavac Možda vas zanima... Marokanska salata s lubenicom i krastavcima None

 

Postupak:

  1. Feta sir ocijedi i nareži na kockice. Prereži 1 krastavac i okomito zareži koru rezačem za limun, zatim ga nareži na ploške. Lubenicu otvori i nareže na kockice bez sjemenki.
  2. Na dugačke drvene ražnjiće naizmjenično naniži kockice lubenice, crne masline bez koštica, feta sir narezan na kockice, kriške krastavca, listiće mente i prepečeni tost.
  3. Ulij 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sok od 1 limuna, sol i papar u staklenku s čepom na navoj; snažno protresi i pospi po ražnjićima s lubenicom.
  4. Uživaj u slasnim zalogajima!

 | Author: Tanalee Youngblood/Unsplash Lubenica - savršena na najmanje 100 načina foto: Tanalee Youngblood/Unsplash

Imamo još odličnih recepata s lubenicama...

 

Carpaccio od orade Možda vas zanima... Brže ne može: Carpaccio od orade s lubenicom i mentom Recepti Lubenice Možda vas zanima... I kora od lubenice je jestiva! A mi znamo što s njom... Špajza Možda vas zanima... Ovaj 'pijani' napitak od lubenice rashlađivat će te cijelo ljeto Recepti 'Pizza' od lubenice Možda vas zanima... Najzabavniji načini kako jesti lubenicu Recepti Piña colada s lubenicom Možda vas zanima... Piña colada s lubenicom, nova verzija klasike Recepti Možda vas zanima... Lubenica s grilla - baza slatkih i slanih jela Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:41 21. Kolovoz 2023.

    odlicno👌