Ovo sjajno predjelo s voćem i svježim sirom, ukusno je i nadasve lagano. Ražnjići od lubenice i feta sira savršeno su otvaranje apetita tijekom ljetnih ručkova i večera
Tko može kuhati po ovakvim vrućinama? Umjesto da palimo štednjak, vrijeme je idealno za neka brza i jednostavna jela no besprijekorna okusa. I zato predlažemo ražnjiće od lubenice i feta sira, sjajne zalogaje u kojima još stignemo uživati - jer ljeto nije gotovo, a lubenica još ima. i to vrhunskih!
Primjerice, ljeti nam voće paše uz razne kombinacije a mi smo se odlučili iskombinirati ga s prepečenim kruhom i crnim maslinama, te začiniti s malo maslinova ulja – ova savršena mediteranska kombinacija gotova je u svega nekoliko minuta a nudi pravo osvježenje i zdrave zalogaje.
Ovo jelo savršeno je, primjerice, za otvaranje apetita tijekom ljetnih ručkova i večera, a može izvrsno poslužiti i kao zdrava grickalica uz filmske večeri.
Feta sir ocijedi i nareži na kockice. Prereži 1 krastavac i okomito zareži koru, zatim ga nareži na ploške. Lubenicu otvori i nareži na kockice bez sjemenki.
Na dugačke drvene ražnjiće naizmjenično naniži kockice lubenice, crne masline bez koštica, feta sir narezan na kockice, kriške krastavca, listiće mente i prepečeni tost.
Ulij 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sok od 1 limuna, sol i papar u staklenku s čepom na navoj; snažno protresi i pospi po ražnjićima s lubenicom.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.