gastro postao
Mirisi i okusi jeseni...
Jedan od deserta koji prizivaju jesen je i ovaj cheesecake s jabukama. Mirisan i ukusan, osobito u spoju s karamelom ili sladoledom od vanilije, idealan je za ovo prijelazno razdoblje.
Njegove boje također će se dobro složiti s rujanskim vremenom, a miris koji će se tijekom pripreme raširiti tvojom kućom nagnat će sve ukućane da se zapute prema kuhinji.
Sastojci za koru:
- 40 g smeđeg šećera
- 100 g petit krekera
- 60 g zobi
- 110 g rastopljenog maslaca
Sastojci za cheesecake:
- 450 g krem sira
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 40 g smeđeg šećera
- 50 g bijelog šećera
- 1/8 žličice đumbira
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 žličice cimeta
Sastojci za mrvičasti posip:
- 30 g brašna
- 20 g zobi
- 30 g smeđeg šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 2 žlice (kokosovog) ulja
- 2 jabuke (srednje, oguljene i tanko narezane)
Priprema:
- Kora: Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- U posudi za miješanje pomiješaj smrvljene krekere, zob, otopljeni maslac i smeđi šećer. Dobro promiješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Pritisni ju zatim ravnomjerno na dno kalupa.
- Peci pet minuta. Izvadi iz pećnice da se ohladi.
- Krema: U međuvremenu u zdjeli električnog miksera pomiješaj krem sir, smeđi šećer, bijeli šećer, cimet, đumbir, kukuruzni škrob i vaniliju.
- Nakon što se svi sastojci dobro sjedine, prelij dobivenu smjesu na koru od zobi i krekera.
- Mrvičasti dio: Tanko narezane jabuke počni slagati po vrhu ravnomjerno raspoređene kreme. Poslaži ih u jednom sloju.
- U srednje velikoj zdjeli pomiješaj sve ostale sastojke za mrvičasti dio. Jednom kada ih dobro promiješaš, dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedi po prethodno složenim jabukama.
- Stavi u pećnicu i peci na 180 stupnjeva 40 do 50 minuta.
U slast!