gastro postao
Okus pilećeg namaza obogatite čašom crnog vina, koji će ukupan dojam dodatno aromatizirati
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 367
Potrebno vam je
- 350 g jetra pileća
- 120 g maslac, slani
- 1 mala žlica majčina dušica
- 1.50 dl crno vino
- vlasac ( listovi)
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pileća jetrica isperemo i osušimo kuhinjskim papirom. Odrežemo bijele žilice pa ih prerežemo napola.
- U tavi otopimo pola količine maslaca sve dok se ne zapjeni. Dodamo jetrica i pirjamo 4 minute, često miješajući, sve dok ne dobiju boju. U tavu dodamo majčinu dušicu, vino i vlasac. Pustimo da zavre, a zatim smanjimo vatru i pirjamo, često miješajući, oko 4 minute.
- Tavu sklonimo s vatre i ostavimo da se hladi oko 10 minuta. Posolimo i popaprimo, a zatim jetrica i umak prebacimo u multipraktik. Miksamo dok ne dobijemo glatku smjesu.
- Žlicom prebacimo paštetu u posudu za posluživanje i dobro ju utisnemo stražnjom stranom žlice.
- Na vatri srednje jačine otopimo ostatak maslaca, a zatim ga izlijemo preko paštete. Stavimo u hladnjak, nepokriveno, na 2 sata.
- Paštetu poslužimo ukrašenu narezanim vlascem