Recepti 13. listopada 2014.

Jetrena pileća pašteta

Jetrena pileća pašteta
gastro postao gastro.24sata.hr
Okus pilećeg namaza obogatite čašom crnog vina, koji će ukupan dojam dodatno aromatizirati

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 367

Potrebno vam je

  • 350 g jetra pileća
  • 120 g maslac, slani
  • 1 mala žlica majčina dušica
  • 1.50 dl crno vino
  • vlasac ( listovi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pileća jetrica isperemo i osušimo kuhinjskim papirom. Odrežemo bijele žilice pa ih prerežemo napola.
  2. U tavi otopimo pola količine maslaca sve dok se ne zapjeni. Dodamo jetrica i pirjamo 4 minute, često miješajući, sve dok ne dobiju boju. U tavu dodamo majčinu dušicu, vino i vlasac. Pustimo da zavre, a zatim smanjimo vatru i pirjamo, često miješajući, oko 4 minute.
  3. Tavu sklonimo s vatre i ostavimo da se hladi oko 10 minuta. Posolimo i popaprimo, a zatim jetrica i umak prebacimo u multipraktik. Miksamo dok ne dobijemo glatku smjesu.
  4. Žlicom prebacimo paštetu u posudu za posluživanje i dobro ju utisnemo stražnjom stranom žlice.
  5. Na vatri srednje jačine otopimo ostatak maslaca, a zatim ga izlijemo preko paštete. Stavimo u hladnjak, nepokriveno, na 2 sata.
  6. Paštetu poslužimo ukrašenu narezanim vlascem

Izvor 'Kuhinje svijeta - Francuska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.