Recepti 08. siječnja 2018.

Jota: Zagrijte dušu i tijelo "na žlicu"

Juha od kiselog kupusa i graha
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj tradicionalni tanjur nezaobilazan je čim padnu temperature, a navodno nam se sprema i zima...

Dolaskom hladnijih dana mijenja se i prehrana, organizam instinktivno traži hranu bogatu vitaminima pa umjesto brzinskih jela radije biramo jela "na žlicu’.

Grah s kiselim kupusom i krumpirom odnosno popularna jota, tako se često nađe na jesenskom meniju. Ovo je kombinacija koja krijepi organizam jer grah mu daje zasitnost, a kiseli kupus prijeko potrebnu energiju i vitamine koji su nam svima u ovom zimskom periodu godine i više nego potrebni. 

 

Jota od kupusa i graha Možda vas zanima... Jota od kupusa i graha Recepti

 

Možda vas zanima... Grah na gusto u sasvim novom ruhu Recepti

 

Jotu je vrlo jednostavno pripremiti i što je najbolje od svega je što si pripemom ovog jela možete osigurati ručak i za sljedeći dan, ako skuhate veću količinu. Grah i zelje je navodno još bolje drugi dan, poput sarme.

Potrebno vam je

  • 500 g kiselog kupusa
  • 250 g smeđeg graha
  • 3 krumpira
  • 2 žlice svinjske masti
  • 2 žlica brašna
  • 3 režnja češnjaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ogulite krumpire i skuhajte ih. Zgnječite trećinu krumpira.
  2. Odvojeno skuhajte kiseli kupus i grah. Kad se sve skuha, pomiješajte sve zajedno.
  3. Popržite češnjak na masti i dodajte brašno. Dodajte to u jotu pa sve popaprite i posolite.
  4. Kuhajte varivo dok se ne zgusne.

Dobar tek!


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.