Recepti 13. listopada 2014.

Juha od rajčice s hobotnicom i bosiljkom

Juha od rajčice s hobotnicom i bosiljkom
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li svjež, aromatičan okus rajčice, ova je juha pravi izbor

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 174

Potrebno vam je

  • 4 kom grapolo rajčice
  • 4 kom pelati
  • 600 g hobotnica
  • 2 list list bosiljka
  • 1 list lovorov list
  • sol
  • papar
  • 1 kom češnjak
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 300 g povrće za juhu

Priprema

  1. Češnjak očistite i protisnite ili narežite na sitne listove. Na tavici zagrijte maslinovo ulje i na njemu kratko pirjajte češnjak da aromatizira ulje. Pripazite da ne izgori jer će tada dobiti gorak okus.
  2. Dodajte i lovor te na kraju svježi bosiljak. Rajčicu ogulite i nasjeckajte. Kratko pržite na aromatiziranom ulju kako bi izgubila kiselinu.
  3. Začinite po ukusu solju i paprom te podlijte s malo vode. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne i sjedini.
  4. Premjestite u blender i miksajte do fine strukture i jednoličnosti. Ako je potrebno, dodajte još soli i papra.
  5. Hobotnicu skuhajte sa začinskim biljem i korjenastim povrćem te odvojite krakove. Juhu ohladite.

Volite li svjež, aromatičan okus rajčice, ova je juha pravi izbor

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.