gastro postao
Volite li svjež, aromatičan okus rajčice, ova je juha pravi izbor
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 174
Potrebno vam je
- 4 kom grapolo rajčice
- 4 kom pelati
- 600 g hobotnica
- 2 list list bosiljka
- 1 list lovorov list
- sol
- papar
- 1 kom češnjak
- 1 žlica ulje maslinovo
- 300 g povrće za juhu
Priprema
- Češnjak očistite i protisnite ili narežite na sitne listove. Na tavici zagrijte maslinovo ulje i na njemu kratko pirjajte češnjak da aromatizira ulje. Pripazite da ne izgori jer će tada dobiti gorak okus.
- Dodajte i lovor te na kraju svježi bosiljak. Rajčicu ogulite i nasjeckajte. Kratko pržite na aromatiziranom ulju kako bi izgubila kiselinu.
- Začinite po ukusu solju i paprom te podlijte s malo vode. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne i sjedini.
- Premjestite u blender i miksajte do fine strukture i jednoličnosti. Ako je potrebno, dodajte još soli i papra.
- Hobotnicu skuhajte sa začinskim biljem i korjenastim povrćem te odvojite krakove. Juhu ohladite.
Volite li svjež, aromatičan okus rajčice, ova je juha pravi izbor
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić