gastro postao
Riža se slaže sa svim vrstama mesa, pa vam ovog puta donosimo recept za rižot s junetinom.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 792
Potrebno vam je
- 6 žlica ulje suncokretovo
- 200 g junetina
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 šalica riža, dugog zrna
- 3 šalica voda
- sol
- papar
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 2 mala žlica kurkuma
Priprema
- Ugrijte ulje u tavi pa propirjajte luk. Dodajte meso narezano na komade veličine zalogaja i pržite ga desetak minuta. Umiješajte naribanu mrkvu. Poklopite i kuhajte pet minuta dok mrkva ne omekša.
- Umiješajte rižu i pržite je oko minutu miješajući. U četiri dl vode otopite kurkumu, sol i papar te postupno dodajte riži miješajući.
- Kada riža omekša, umiješajte žlicu umaka od rajčice.
Izvor Skuhatćute