Recepti 13. listopada 2014.

Kapesante naturale

Kapesante naturale
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove školjke možete pripremiti tako da napravite smjesu od parmezana, prezle, češnjaka, maslinova ulja i peršina. U svaku stavite po žlicu nadjeva i pecite

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 8 kom kapisanta
  • ulje maslinovo
  • vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • sol

Priprema

  1. Školjke očistite od algi i isperite od pijeskaNovigradsku školjku kapesantu, kapešantu ili Jakobovu kapicu, ocjenjuju kao najbolju na svijetu. Razlog je to što se u novigradskom zaljevu miješa morska voda sa slatkom iz ušća rijeke Mirne.
  2. Otvorite ih posebnim nožem ili vrškom manjeg šiljastog noža.
  3. Odstranite tetive kojima se meso školjke drži za unutrašnju stijenku.
  4. Vratite meso u poklopac školjke te začinite s malo krupne soli, maslinova ulja i malo bijelog vina.
  5. Pecite u pećnici ili na roštilju sve dok im meso ne pobijeli. Ukrasite peršinom po želji.

Izvor 'Tako me mama učila', Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.