Kineska salata s piletinom nije "još jedna opcija za ručak". Ona je konkretan obrok s puno boja, tekstura i ozbiljno dobrom kombinacijom okusa
Kineska salatas piletinom već desetljećima preživljava sve trendove u restoranima jer jednostavno - funkcionira. Domaća verzija nije ništa manje impresivna.
Imaš potpunu kontrolu nad okusom i količinom začina, a dodatni plus je to što znaš što je unutra. Možeš koristiti ostatke piletine od jučer ili kupiti gotovu pečenu piletinu - što god ti olakšava dan.
Tajna fine kineske salate je u preljevu
Ono što ovu salatu izdvaja je preljev- mješavina soja umaka, rižinog octa, đumbira, češnjaka, sezamovog ulja, meda i malo srirache. To je onaj tip preljeva koji ćeš poželjeti spremiti u bocu i držati u hladnjaku za sve kombinacije.
Hrskavi elementi - kikiriki, rezanci i svježe povrće - daju salati teksturu zbog koje ćeš se svaki put vraćati po još. Ako želiš dodatnu dozu svježine, ubaci listiće korijandra.
Kineska salata s piletinom
foto: @campbell1566 Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Kineska salata s piletinom
20 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
PRELJEV
Sastojci
Soja umak
3
žlica
Rižin ocat
0,33
šalica
Đumbir - svježi
1
žlica
Sezamovo ulje
1
žlica
Med
1
žlica
Češnjak
2
režanj
Sriracha umak
1
žličica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Suncokretovo ulje
0,50
šalica
Postupak
U sjeckalicu ili blender dodaj soja umak, ocat, oguljeni i nasjeckani đumbir, sezamovo ulje, med, češnjak i Srirachu.
Miksaj dok se ne sjedini, pa uz miksanje polako ulijevaj ulje dok se preljev ne zgusne i postane gladak.
SALATA
Sastojci
Kineski kupus
3
šalica
Crveni luk
1
kom
Korabica
1
šalica
Krastavac
0,50
kom
Mrkva
0,75
šalica
Žuta paprika
1
kom
Kuhana pileća prsa
2
šalica
Mladi luk
0,50
šalica
Kikiriki
0,50
šalica
Ramen rezanci
1
šalica
Korijander - listići
0,50
šalica
Sjemenke bijelog sezama
0,50
šalica
Postupak
U velikoj zdjeli pomiješaj naribanikupus, tanko narezan luk, narezanu korabicu, krastavce oguljene i narezane na polumjesece, naribanu mrkvu, trakice paprike i piletinu. Prelij pripremljenim preljevom (dresingom) i dobro promiješaj da se sve obloži.
Premjesti salatu u zdjelu za posluživanje,dodaj nasjeckani mladi luk, grubo nasjeckani slani kikiriki, rezance (bez kuhanja) i listiće korijandra. Po želji pospi tostiranim sezamom. Posluži odmah.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
520 kcal
26 %
MASTI
28,00 g
38 %
KOLESTEROL
0,26 g
0 %
UH
36,00 g
13 %
PROTEINI
17,00 g
34 %
Sve sastojke za ovu kinesku salatu možeš pripremiti unaprijed. Nareži i pospremi povrće odvojeno, a preljev napravi dan ranije i ulij u staklenku. Salatu složi i začini neposredno prije posluživanja.