gastro postao
Klasične buhtle s pekmezom preokrenite u nešto posve novo - slane buhtle sa svježim sirom!
Meke, prozračne buhtle koje se tope u ustima najlakše ćete dobiti pripremom klasičnog dizanog tijesta s jajima. Pratite upute, a kada se tijesto udvostručilo, preostaje vam još samo napuniti buhtle. Fine i mirisne, tek izvađene iz pećnice, namamit će ukućane u kuhinju, a svježe će ostati i dan nakon.
Potrebno vam je:
- 500 g brašna
- 1 vrećica suhog kvasca
- 250 ml mlijeka
- 50 g maslaca
- 2 jaja
- 100 g svježeg sira
- Sol
- 20 g otopljenog maslaca za premazivanje
Priprema:
- U posudici zagrijte mlijeko.
- Prije nego zavrije, oduzmite tri žlice i stavite ih u manju posudicu pa pomiješajte s kvascem.
- Pustite da stoji.
- Ostatak mlijeka kuhajte dok se ne pojave mjehurići pa ugasite vatru i dodajte maslac.
- Pomiješajte i pustite da se maslac otopi.
- U posudu stavite prosijano brašno koje ste posolili.
- U sredini napravite rupu, dodajte mlijeko s maslacem i otopljeni kvasac.
- Jaja umutite pa dodajte i njih.
- Zamijesite elastično tijesto.
- Pustite da se diže barem sat vremena.
- Kada se tijesto diglo, rukama ga istucite i razvaljajte na debljinu od 1 cm.
- Režite jednake dijelove.
- Sir pomiješajte sa soli, a možete dodati i malo vrhnja za kremastiju smjesu.
- Na svaki dio tijesta stavite žličicu sira i zamotajte tako da krajeve tijesta spojite na dnu.
- Premažite otopljenim maslacom i pospite soli.
- Pecite na 200 stupnjeva dok buhtle ne poprime zlatnu boju.
Dobar tek!