Recepti 05. siječnja 2017.

Klasik u novom ruhu: Slane buhtle sa sirom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasične buhtle s pekmezom preokrenite u nešto posve novo - slane buhtle sa svježim sirom!

Meke, prozračne buhtle koje se tope u ustima najlakše ćete dobiti pripremom klasičnog dizanog tijesta s jajima. Pratite upute, a kada se tijesto udvostručilo, preostaje vam još samo napuniti buhtle. Fine i mirisne, tek izvađene iz pećnice, namamit će ukućane u kuhinju, a svježe će ostati i dan nakon

Potrebno vam je:

  • 500 g brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 250 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 2 jaja
  • 100 g svježeg sira
  • Sol
  • 20 g otopljenog maslaca za premazivanje

Priprema:

  1. U posudici zagrijte mlijeko.
  2. Prije nego zavrije, oduzmite tri žlice i stavite ih u manju posudicu pa pomiješajte s kvascem.
  3. Pustite da stoji.
  4. Ostatak mlijeka kuhajte dok se ne pojave mjehurići pa ugasite vatru i dodajte maslac.
  5. Pomiješajte i pustite da se maslac otopi.
  6. U posudu stavite prosijano brašno koje ste posolili.
  7. U sredini napravite rupu, dodajte mlijeko s maslacem i otopljeni kvasac.
  8. Jaja umutite pa dodajte i njih.
  9. Zamijesite elastično tijesto.
  10. Pustite da se diže barem sat vremena.
  11. Kada se tijesto diglo, rukama ga istucite i razvaljajte na debljinu od 1 cm.
  12. Režite jednake dijelove.
  13. Sir pomiješajte sa soli, a možete dodati i malo vrhnja za kremastiju smjesu.
  14. Na svaki dio tijesta stavite žličicu sira i zamotajte tako da krajeve tijesta spojite na dnu.
  15. Premažite otopljenim maslacom i pospite soli.
  16. Pecite na 200 stupnjeva dok buhtle ne poprime zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.